© Hans Gorter

Luxueuze eilandtuin met perfect kleurenpalet

Wonen aan het water is altijd een beetje vakantie. Dat is zonder twijfel zo bij deze piekfijn afgewerkte nieuwbouwwoning op een perceel dat, met uitzondering van de voorgevel, omringd wordt door water. Gedroomde locatie en woning: check! Alleen de tuin ontbrak nog. De bewoners hun zoektocht naar perfectie bracht hen bij tuin- en landschapsontwerper Björn Meulenberg die geen uitdaging uit de weg gaat en pas tevreden is als hij de verwachtingen kan overtreffen.

Björn Meulenberg, tuinontwerper, beplantingsspecialist én de drijvende kracht achter het ontwerpbureau BMT, kan niet anders dan vol passie vertellen over zijn tuinprojecten. Als tuin- en landschapsontwerper, met reeds heel wat ervaring en bijzondere projecten op het palmares, wenst hij zich telkens weer te onderscheiden. “Ik luister naar de klant, neem de omgeving en de architectuur van de woning in beschouwing en probeer vervolgens te verrassen.”

Tuinontwerp out-of-the-box met karaktervolle elementen of bijzondere bomen en planten die het onderscheid maken.

Bovenaan op het prioriteitenlijstje van de opdrachtgever: een volgroeide en onderhoudsvriendelijke tuin waarvan je meteen kan genieten en die door het jaar heen een haast constante kwaliteit en esthetiek garandeert. Met veel aandacht voor het kleurenpalet van materialen en beplanting. Diverse comfortfuncties – onder andere royaal tafelen en loungen – moesten voorzien worden en uiteraard hadden de eigenaars graag privacy waar nodig.

En of Björn Meulenberg van BMT Tuinontwerp in die opdracht geslaagd is! Aangrenzend aan de keuken werd een terras voorzien met een pergola met beweegbare lamellen. Zon of schaduw? De bewoners laten het afhangen van het weer en het moment.

De loungehoek, opgesteld in de luwte, is onttrokken aan het zicht van de overburen. Daarvoor zorgen niet alleen de groenblijvende Portugese Laurier en de hoge Liquidambar bomen, maar ook het tuinscherm, tevens voorzien van lamellen die men al dan niet kan sluiten voor meer privacy en beschutting tegen de wind. Grijze kleiklinkers vervolledigen het scala aan gebruikte verhardingsmaterialen, dit in combinatie met grote keramische tegels van 120 x 120 cm op het terras. Tot slot zijn er nog de grote betonplaten die de oprit, in combinatie met het grind rond de woning, vormgeven.

Een evenwichtig tuinontwerp dat de eilandervaring vervolledigt en de bewoners laat genieten van het betere buitenleven in een unieke setting. Vakantie? Die nemen de bewoners hier gewoon thuis.

Kom meer te weten over deze tuin!

Deze knappe tuinrealisatie door BMT Tuinontwerp wordt uitgebreid beschreven in de nieuwe Chic Gardens, the Dutch Edition 2021. Met oogverblindende tuinfotografie die je inspireert om je eigen droomtuin vorm te geven.

In het magazine vind je meer dan 15 oogstrelende tuinprojecten en talrijke ‘highly fashionable garden’ items. Haal ‘m nu in huis!

De nieuwe Chic Gardens Dutch Edition is er!

» Bestel snel jouw CG, the Dutch Edition 2021.

Tekst: Eva Goossens

Geef een reactie