©studioPSG

Ludo Dierckx | Discreet verscholen luxe

In 1978 startte Ludo Dierckx een klein tuinbedrijf op. Vandaag is de firma een gerenommeerde trendsetter in outdoor living. Projecten gaan van klassiek tot modern, met als gemene deler: oog voor het kleinste detail en vakwerk van ontwerp tot uitvoering. Deze eminente realisatie in het noorden van Brabant ademt de filosofie van het bedrijf.

Rust realiseren

Ludo Dierckx Tuindesign pakte dit totaalproject van naaldje tot draadje aan volgens de regels van het vak. De werkzaamheden omvatten het ontwerp en de heraanleg van de buitenruimte rondom de villa, inclusief de oprit. De originele tuin werd herzien met als belangrijkste doelstellingen: meer openheid, minder onderhoud en een uitgepuurde esthetiek. Er kwam een nieuw zwembad met poolhouse. Voorts werd rekening gehouden met aansluiting bij de bouwstijl van de woning. De vernieuwde tuin is een walhalla voor levensgenieters met een maximum aan comfort en een rustgevende uitstraling.

Veelzijdig terras

Rond de woning ligt een terras met royale dimensies en verschillende plekjes, telkens met een andere functie. Aan de ene kant een weerbestendig buitensalon met meubels in een strakke stijl die landelijkheid rijmt met minimalisme. We zien grote, comfortabele zetels met een houten frame, knusse zitzakken met poefs, en ronde koffie- en bijzettafels in hout en staal. Een zwarte XL-booglamp maakt het plaatje compleet.

Verderop staat een outdoor eetplaats, opnieuw in massief hout en groot genoeg om met tien gasten aan tafel te schuiven. Tot slot nog een loungehoek met luxe ligzakken onder een overkapping.

De combinatie van zandkleurig textiel met zwarte details oogt strak en tegelijk warm. De bestrating bestaat uit Belgische blauwe hardsteen in uitzonderlijk grote afmetingen – de perfecte keuze voor een terras van deze omvang.

Ludo Dierckx Tuindesign bewijst met dit project andermaal creatieve ontwerpkunst en een feilloze uitvoering die niets aan het toeval overlaat. De vernieuwende materialen en technieken, doordachte groencombinaties en weelderige invulling geven deze buitenruimte de rustgevende uitstraling waarnaar de bewoners zo verlangden.

Meer weten over deze tuin?

De volledige reportage en alle tuinfoto’s vind je terug in de voorjaarseditie van Chic Gardens. Bestel hier deze editie met gratis verzending!

Meer weten over de ontwerper?

Ludo Dierckx Tuindesign
Voorteinde 85
2260 Westerlo
T +32 14 54 75 73
[email protected]

www.ludodierckx.be


Tekst: Peggy Van der Auwera
Fotografie: studioPSG.be

Geef een reactie