© tuinaannemer.be

Inspiratietuin | Een groene verademing

De eigenaars van deze tuin in Vosselaar wensten een plekje waar ze volledig tot rust konden komen. Weg van alle beslommeringen in de buitenwereld, een oase van groen, onderhoudsvriendelijk, maar met een gevarieerde beplanting. Tuinaannemer Roeland Vranckx schotelde hen een sober ontwerp voor, met toekomstperspectieven, maar vooral met alle ruimte om te verademen.

Heerlijk huiselijke rust

Aan de woning creëerde tuinaannemer Roeland Vranckx twee zithoeken die hij zacht omzoomde met lage siergrassen en zomerbloeiers. Hogere siergrassen prijken dan weer in verborgen plantenbakken. Enkele opvallende, solitaire bomen dienen als blikvanger. De eigenaars zijn gek op kamperen en vinden op het kunstgras altijd de ideale plek om hun tentje te laten drogen. Er gaat een heerlijk huiselijke rust uit van deze tuin waarvan de eigenaars met volle teugen genieten.

Zijtuin als gedenkplek

In de zijtuin overheersen langs het rechte klinkerpad diverse groentinten. Halverwege vroegen de eigenaars om een gedenkplek voor hun recent overleden hond. In de schaduw van de notenboom van de buren plaatste Roeland strategisch een tuinbank in een accolade van wintergroene taxus. Haast tastbaar dichtbij klatert een borrelsteen tussen de kiezels waar een deel van de asse van de hond is gestrooid.

Even verderop langs het pad liet Roeland ruimte voor een stemmig tuinbeeld. De minimale hoogteverschillen in de achtertuin ving hij op door te werken op twee niveaus. Het arbeidsintensieve grasperk verving hij door brede stroken kunstgras die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden.

Een schrijnwerker hielp bij het maken van het hoge tuinhuis. Van zijn hand is ook de brede houten boog die de tuin achterin overspant. Hier zou je gerust je hangmat kunnen tussenhangen en wegdromen onder de wolken.

Deze tuin won zilver in de categorie ‘klein’ in de wedstrijd van de ‘Vlaamse tuinaannemer 2019-2020’.

www.tuinaannemer.be
www.tuinenvranckx.be

Benieuwd naar meer reportages over luxueuze tuinen? Bestel nu Chic Gardens met gratis verzending.

Geef een reactie