© Roel Van der Aa

Ervaar de magie van buitenverlichting

Buiten bijzonder maken met buitenverlichting. Dat is al meer dan 20 jaar de missie van in-lite: zo veel mogelijk mensen inspireren en de wereld laten zien dat verlichting thuishoort in iedere buitenruimte. Het project Hotel & Spa du Castellet in Frankrijk laat zien dat geen tuin te groot is voor de 12 volt buitenverlichting van in-lite.

Het grootste project uit de in-lite historie

De voorbije jaren heeft in-lite zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van 12 volt buitenverlichting. Het succes is vooral te danken aan de drive van het bedrijf om dingen anders te doen. Vanuit deze kernwaarde is in-lite Lab. ontstaan. Deze afdeling is opgericht om de wereld te laten zien wat er mogelijk is met de buitenverlichting van in-lite. Aan het roer staan de Creative Lighting specialisten Vincent Neven en Thijs van Zessen. Zij focussen zich op het verlichten van bijzondere projecten in binnen- en buitenland. Tijdens de zomer van 2019 realiseerde in-lite Lab. het grootste verlichtingsproject in zijn geschiedenis: Hotel & Spa du Castellet in Frankrijk.

Het verlichtingsmerk werd voor dit project benaderd door de Nederlandse hovenier Peter Huiskamp. Hij verhuisde in 2009 naar Frankrijk en richtte samen met zijn Franse partner Yohan Fantino het bedrijf Quilex Outdoor Lighting op. Peter was tijdens zijn carrière in Nederland al uitermate gecharmeerd van in-lite en wilde daarom ook de eerste in-lite dealer in Frankrijk worden. Dankzij de band die hij met in-lite had opgebouwd, werd deze samenwerking een feit.

Een gefaseerde realisatie

Quilex Outdoor Lighting en in-lite Lab. kregen de opdracht om het project in vier jaar tijd in vier fases te voltooien. Dankzij het flexibele in-lite systeem was het geen probleem om op deze manier aan de slag te gaan.

Het project begon met de eerste fase: het verlichten van de lounge en het zwembad. De reacties waren dermate positief dat al snel fase twee werd gestart. In deze fase moesten de oprijlaan, het voetpad en de toegang verlicht worden. Het was een nadrukkelijke wens om deze fase voor de Franse Grand Prix van 2019 op te leveren. Deze race die gereden wordt op het nabijgelegen circuit Paul Ricard trekt veel bezoekers die in het hotel verblijven. Daarom wilden zij hen verwelkomen met een prachtig verlichte entree. Het resultaat leverde louter positieve reacties op van bezoekers die versteld stonden van de sfeer die de verlichting uitstraalde.

Chic Gardens magazine: Ontdek dit project met prachtige buitenverlichting van In-lite.
© Roel Van der Aa

Het restaurant van sterrenkok Christophe Bacquié

Op het terrein van Hotel & Spa du Castellet is ook het restaurant van de chef-kok Christophe Bacquié gevestigd. Dit restaurant is door Michelin bekroond met maar liefst drie sterren en de bijzondere setting is perfect om de impact van in-lite buitenverlichting te tonen. Nadat de verlichting geïnstalleerd was, volgde een kritische oplevering. Bacquié vond de verlichting niet uitbundig genoeg en wenste meer spots voor een indrukwekkender effect. Het is echter voor in-lite altijd een uitdaging om een balans te creëren tussen functioneel en sfeervol licht. Daarom stelde Peter voor om de verlichting simpelweg aan en uit te zetten. Toen Bacquié het verschil zag, was hij overtuigd dat meer verlichting afbreuk zou doen aan de sfeer en hij zag af van meer verlichting.

Alle fases gereed in 2020

Tijdens de winterstop start Quilex Outdoor Lighting met de realisatie van de laatste twee fases van het project. Naar verwachting wordt eind 2020 het volledige verlichtingsplan geïnstalleerd, een jaar eerder dan in eerste instantie gepland was. Het lumineuze project bewijst maar weer dat geen tuin te groot is voor in-lite buitenverlichting. Ook de stelling dat een project van deze schaalgrootte alleen met 220 volt verlichting uitgelicht kan worden, is dankzij dit project ontkracht. Er is tenslotte uitsluitend gewerkt met energie-efficiënte ledverlichting. Een bezoek aan Hotel & Spa du Castellet toont dat de mogelijkheden van in-lite buitenverlichting eindeloos zijn.

www.in-lite.nl


Tekst: Nicole Polet
Foto’s: Roel Van der Aa

Geef een reactie