© Annick Vernimmen

Eeuwig groen in high-end villatuin

Met een naam als Avantgarden bekennen de tuinarchitecten uit Wijnegem meteen kleur. Ze zijn gekend voor hun expertise en creativiteit en zetten steeds een verbluffend resultaat neer. Elk van hun ontwerpen bestaat uit drie pijlers: architectuur, omgeving en opdrachtgever. Een perfect evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit. En in het geval van dit tuinontwerp in ’s Gravenwezel met veel respect voor de karaktervolle villa van Vlassak Verhulst.

Het mooie domein met het 13de-eeuwse Kasteel van ’s-Gravenwezel – eigendom van de wereldbefaamde Vlaamse kunsthandelaar en interieurvormgever Axel Vervoordt – ligt amper een minuut wandelen hiervandaan. Hier stonden aanvankelijk een oude schuur en een losstaande woning. Het complex werd afgebroken en tussen de aloude bomen rees op dezelfde plek een high-end villa van hedendaags klassiek en landelijk chic. Het staat perfect in de omringende tuin met een grote collectie sierbomen en -struiken: hagenbeuken, eiken, diverse coniferen, lijsterbes, veel rododendrons, azalea, en hortensia’s.

“De volledige kavel werd hier onder handen genomen. De voormalige tuin was rommelig, er was nood aan structuur. Het merendeel van de oude, hoge beplanting werd behouden. Maar ook mooie plekken om te zitten, minder inkijk en dus meer privacy”, vertelt tuinarchitect Luk Logist van Avantgarden.

De vernieuwde tuin is een groene oase waarin je heerlijk kan rondstruinen en genieten van de prachtige natuur waarop het omgevende landschap je trakteert.

Ontworpen door…

Tuin- en landschapsarchitecten Peter Adams en Luk Logist richtten Avantgarden op in 1980. Ondertussen vervoegden ook Marc Verhoeven en Bart De Keyzer als junior partners het team. Sinds de oprichting realiseerde Avantgarden meer dan 2000 residentiële en publieke projecten in binnen- en buitenland. De tuinarchitecten halen hun inspiratie uit ontelbare tuinreizen en uit het leven zelf. Want architectuur is onlosmakelijk verbonden met maatschappelijke, culturele en andere contexten. Maar naast het brede perspectief van waaruit zij hun visie ontwikkelen, is de opdrachtgever hun grootste inspiratiebron.

Villabouw door Vlassak Verhulst.

Meer zien van deze tuin?

Het volledige project kan je bekijken in de nieuwe voorjaarseditie van Chic Gardens.

Haal ‘m nu in huis!

chic gardens magazine outdoor living tuinarchitectuur tuindesign fashion for agrdens buitenmeubelen zwembaden poorten villatuinen dakterrassen loungetuinen zwemvijvers bloementapijten stadstuinen robotmaaiers scandinavisch design terrastegels tuintrends highend project belgian design


Tekst: Nicole Polet

Geef een reactie