Mega-tegel, Smooth, ©Ebema_Stone&Style

Ebema_Stone&Style speelt in op nieuwe tuintrends

Elegante betonoplossingen voor tuin, terras en inrit die comfort, functionaliteit en duurzaamheid combineren. Dat is waar Ebema_Stone&Style voor staat. In 2023 ligt de focus op groenintegratie, klimaatadaptatie en XL-formaten. Hoe groter, hoe knapper. Bovendien maken enkele nieuwe originele betonoplossingen deel uit van het gamma. Je ontdekt ze hier!

Trend 1: groot, groter, groots

Grootformaten zijn meer dan ooit ‘in’. Ook voor buiten. Logisch. Ze geven je buitenzones een magistraal karakter mét een ‘infinity’-gevoel dankzij het beperkte aantal voegen. Met het XL-gamma speelt Ebema_Stone&Style naadloos in op deze trend. Alle oplossingen uit deze productlijn zijn minimaal 1 meter lang en breed en 10 centimeter dik.

Nieuw in het gamma zijn de indrukwekkende Eurodal Residential-vloerplaten. Robuuste betonnen kanjers die zich helemaal thuis voelen in de buitenruimte. Uiterst geschikt om je strakke interieur door te trekken naar je terras of tuin. Denk bij dit laatste aan grootse trappen, een imposant tuinpad of een zone rond je zwembad. De Eurodal Residential-vloerplaten hebben een grote draagkracht en torsen moeiteloos wagens en SUV’s. Ideaal dus om ook je inrit en parkeerplekken de nodige grandeur te schenken.

Tuin, terras en oprit: Ebema_Stone&Style speelt in op nieuwe tuintrends met betonoplossingen. Hoe groter de tegels, hoe beter!
Eurodal Residential ©Ebema_Stone&Style

In dezelfde collectie vind je trouwens de Ebema_Stone&Style Smooth-tegels terug. Deze bestrating in fluweelzacht beton is beschikbaar in formaten van 1×1 over 2×2 tot maar liefst 3×2 meter. De Smooth-reeks loopt al meer dan 15 jaar in de kijker door haar fluweelzachte uitstraling. De grote tuintegels of terrastegels zijn namelijk gemaakt met gepolijst en gecoat beton. Dat resulteert in blotevoetenvriendelijke terrastegels, trappen en wandelstroken.

Tuin, terras en oprit: Ebema_Stone&Style speelt in op nieuwe tuintrends met betonoplossingen.
©Ebema_Stone&Style

Trend 2: slim waterbeheer

Slim omspringen met water is broodnodig. Dat is de afgelopen jaren meer dan ooit duidelijk geworden. Denk maar aan de watertekorten en de overstromingen, ook in onze contreien. Toch is massaal ontharden niet altijd gewenst. Niemand wil door de modder naar de voordeur wandelen of de auto parkeren op een kletsnatte grasstrook. Met de Eco Solutions verzoent Ebema_Stone&Style meer dan ooit ecologie, duurzaamheid én comfort.

Dit gamma pakt namelijk uit met een slimme bestrating die waterinfiltratie en waterbuffering bevordert. Op die manier voorkom je plassen en watersnood bovengronds en ga je waterschaarste tegen ondergronds. De waterdoorlatende tegels hebben een poreuze structuur waar het water doorsijpelt. De waterpasserende tegels en klinkers bevorderen de afvoer van water via brede voegen. Ideaal voor je inrit, parkeerplekken en watergevoelige buitenzones. Bovendien is dit gamma niet alleen functioneel, maar ziet het er ook nog eens fraai uit.

Trend 3: speels, creatief én functioneel

Functioneel hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst de Bowler, een populaire klinker uit het waterslimme Eco Solutions-gamma. De Bowler is licht ‘conisch’ met afgeronde hoeken. Je creëert er vlot een speels, zelfs golvend patroon mee. De voegen zijn 10% open. In combinatie met een waterdoorlatende fundering en straatlaag trotseert ze moeiteloos de hevigste stortbuien. De Bowler is beschikbaar in diverse kleuren zoals Terre Cuite, Nuance, Carbon, Grijs en Turf.

Tuin, terras en oprit: Ebema_Stone&Style speelt in op nieuwe tuintrends met betonoplossingen.
Bowler ©Ebema_Stone&Style

De Quilt doet dan weer denken aan een puzzelstuk. Eentje voor liefhebbers van asymmetrische legpatronen. De grijze vijf- of zeshoekige tegel is 10 cm dik en dus ook uiterst geschikt als inrittegel. Groen en grijs mixen? Plant in de openingen gras of kruipplantjes voor een fris en mooi effect.

Trend 4: comfortabel vertoeven

Buiten is het nieuwe binnen. Relaxen, aperitieven, feestjes, smulpartijen … We doen het steeds vaker in het zonnetje of onder de sterrenhemel. Daar hoort natuurlijk ook stijlvol tuinmeubilair bij. Waarom niet in fluweelzacht Smooth-beton?

Banken, plantbakken, zitelementen en decoratieve elementen: Ebema_Stone&Style biedt ze allemaal aan in een Smooth-uitvoering. Deze Objects charmeren met hun zachtheid, onderhoudsvriendelijkheid én … karakter.

De Smooth-tegels, boordstenen en trappen uit het XL-gamma zijn beschikbaar in dezelfde tinten als het tuinmeubilair. Of je kan natuurlijk ook contrasten opzoeken door verschillende kleuren te combineren. Sowieso krijg je een harmonieus totaalconcept dat in het oog springt.

Tuin, terras en oprit: Ebema_Stone&Style speelt in op nieuwe tuintrends met betonoplossingen.
Mega-tegel, Smooth, ©Ebema_Stone&Style

Helemaal origineel wordt het met een zitkuil in Smooth-beton: de Cosy Circle. Dit gloednieuwe product combineert drie losse delen tot een cirkel. Op de bovenkant komen houten planken, die je erbij kan bestellen, in de gewenste maat en houtsoort.

Het aanbod van Ebema_Stone&Style van dichtbij bekijken? Dat kan in de 1700 m² grote Expo en het Objects Park in Zutendaal. Het XL-gamma ontdekken? Dat kan in het XL-park in Grobbendonk dat dit voorjaar heraangelegd wordt.  

www.stone-style.ebema.be

Tuin, terras en oprit: Ebema_Stone&Style speelt in op nieuwe tuintrends met betonoplossingen.
Cosy Circle ©Ebema_Stone&Style

Geef een reactie