fotografie: Els van der Gun

De juiste mix maakt de match

Smaken verschillen, dus is elke tuin voor Van Raaijen Hoveniers uniek. Omdat de mensen, hun wensen, de woning en de omgeving telkens anders zijn. Het is de uitdaging om in elke tuin met de juiste mix een eenheid te creëren in stijl en sfeer. En dat Van Raaijen Hoveniers daar iedere keer weer in slaagt, bewijst deze mooie stadstuin.

Comfortabel genieten van rust
Amsterdam groeit en bloeit op een ongekende manier. De stad blijft een magneet voor wie op zoek is naar kansen en vertier. Er gebeurt voortdurend van alles. Bij heerlijk weer zitten de terrassen vol en strijken mensen neer in de parken. Wat een geluk als je in zo’n dynamische omgeving ook kunt kiezen voor de oase van rust in je eigen tuin.

Tuinontwerpster Manon herinnert zich de eerste kennismaking nog goed. De eigenaar van het monumentale pand in Amsterdam-Zuid geeft haar carte blanche voor het ontwerp van de tuin. “Alleen de Magnolia is gebleven. Verder heeft de tuin een complete metamorfose ondergaan”, vertelt Manon. Ze kiest voor overwegend stoere en onderhoudsvriendelijke beplanting, passend bij de grond en schaduwsituaties. De wintergroene Fatsia met attractief blad kan tot wel twee of drie meter hoog worden. Ook de bamboe achter in de tuin mag de hoogte in gaan, net als de bomen van de achterburen. De verdichte groene hagen en de pergola garanderen privacy.

Mix van oud en nieuw
De bestrating is qua stijl een mix van oud en nieuw. Er liggen klinkers die passen bij de uitstraling van het monumentale pand die worden gecombineerd met moderne betontegels in grootformaat. “We hebben daarnaast ook grind toegepast, belangrijk voor de afvoer van regenwater”, vervolgt Manon. Andere in het oog springende elementen zijn de langwerpige vijver en het multifunctionele houten (zit)deel. Het hoogteverschil geeft de tuin een extra dimensie. Van Raaijen Hoveniers verzorgde in deze stoere, eigentijdse tuin naast het ontwerp en de aanleg ook de tuininrichting met meubilair, tuinverlichting en beregening.

www.vanraaijen.nl

fotografie: Els van der Gun

Geef een reactie