Tribeca Loft: New York NY, Architect: Andrew Franz Architects

De daktuin, een hemelse oase van rust

Meer groen, ook in de stad? Daar gaan we voor. Bijvoorbeeld in de vorm van een groendak of een daktuin. Deze laatste hoeft qua comfort en luxe trouwens vaak niet onder te doen voor de ‘traditionele tuin’, integendeel. De tuin? Die gaat tegenwoordig helemaal uit zijn dak. Chic Gardens zocht en vond een aantal opmerkelijke daktuinen.

Voor Chic Gardens najaar 2020 gingen we op zoek naar enkele adembenemende groendaken en daktuinen. Onze zoektocht brengt ons ver buiten de landsgrenzen, meer bepaald naar Manhattan, NY waar deze Tribeca Loft onze aandacht trok. De daktuin met terras hoog in de wolken maakt van deze loft een hemelse plek.

Tribeca is een megalomaan project van architect Andrew Franz. De daktuin is een oase van rust in de drukke stad en biedt een idyllisch uitzicht op de Hudson rivier, de haven en de wolkenkrabbers die boven het water uittorenen. Bovendien werd er een verzonken binnenplaats gecreëerd, voorzien van een glazen dak dat openschuift wanneer het weer en de temperatuur het toelaten.

Wat als een paal boven water staat: hier is op creatieve wijze gebruikgemaakt van de beschikbare ruimte.

www.andrewfranz.com

Wil jij ook een daktuin?

Heb je een plat dak? Dan kan je het dak gerust als een tweede terras opvatten waar je volop van kan genieten. In de laatste nieuwe Chic Gardens vind je een uitgebreid dossier over daktuinen en groendaken. Met prachtige projecten, inspiratie voor jouw perfecte dakterras en tips om je wegwijs te maken in dit thema.

» Dat wil ik lezen!

Chic Gardens najaar 2020 nieuw magazine outdoor living trends buitenruimte tuinarchitectuur dakterrassen villatuinen exclusieve tuinen luxe design lifestyle zwemvijvers zwembaden high back chairs buitenmeubelen tuinmeubilair tuinverlichting terrasaccessoires cortenstaal thermowood overkappingen tuinpoorten fashion for gardens tuinprojecten tuinarchitecten tuininpspiratie tips beleving buitenleven tuinontwerp tuinaanleg tuininrichting tuinaankleding tuintrends nu verkrijgbaar nu te koop ligt nu in de winkels

 


Tekst: Patrick Retour & Eva Goossens

Geef een reactie