© Fleuramour / Studio PSG

Bloemenexpositie ‘Fleur Floral Fashion’ verwelkomt je in Alden Biesen

Houd je van bloemen en bloemsierkunst? Dan is dit echt iets voor jou! Bloemenexpo Fleur Floral Fashion laat je van 23 tot en met 27 september 2021 genieten van betoverende bloemencreaties in de landcommanderij van Alden Biesen. Ontdek hier wat er te beleven zal zijn!

Unieke bloemenweelde op kasteeldomein

Vijf dagen lang – van 23 t.e.m. 27 september 2021 – wordt de Landcommanderij van Alden Biesen omgetoverd tot een florale droomwereld. Één van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio en een inspirerende site die jaarlijks een kwart miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland trekt. De perfecte locatie voor een betoverend bloemenevenement als Fleur Floral Fashion.

Je bezoek aan de bloemenexpo start met een wandeling door de Engelse tuin die je tot bij de grote toegangspoort aan de achterzijde van het kasteel brengt. Wanneer je het domein betreedt, word je verrast door prachtige bloemencreaties in en rond het kasteel.

‘A Castle Deserves Art’

Het thema van Fleur Floral Fashion by Fleuramour luidt dit jaar A Castle Deserves Art’. En dus wordt het kasteel van Alden Biesen vijf dagen lang versierd met buitengewone bloemsierkunst.

Meer dan 25 floristen uit binnen- en buitenland werken mee aan het bloemenfestival. Onder andere Moniek Vanden Berghe, Sören Van Laer en Charlotte Bartholomé laten hun creativiteit los op het thema en brengen groots bloemwerk als een kunsttentoonstelling. Ook meesterfloristen Chantal Post, Ioachim Erema, Ivan Bergh, Mike Boerma, Peter Boeijkens, Kristina Rimiené, Jimmy Englund en Conny van der Westerlaken brengen sensationele en kleurrijke bloemencreaties naar Alden Biesen. Alles bij elkaar geniet je van meer dan 50 indrukwekkende florale designs. Benieuwd naar alle deelnemende floristen? De volledige lijst vind je hier.

Kunst in Alden Biesen: Nicolas Lavarenne en Glasstudio Borowski

Dit jaar legt de organisatie de artistieke lat extra hoog. Niet alleen met bloemsierkunst, maar ook met andere kunstzinnige projecten.

Het beeldhouwwerk van de Franse kunstenaar Nicolas Lavarenne tilt het geheel naar een hoger niveau. Wie met zijn werk wordt geconfronteerd, zal zich er niet over verbazen dat de kunstenaar een benijdenswaardige internationale carrière heeft opgebouwd en aanwezig is in belangrijke kunstcollecties over de gehele wereld. Zijn indrukwekkende sculpturen met als thema ‘Veerkracht’ – door velen omschreven als ‘steltenlopers’, ‘figuren met driepotige stemmen’ of ‘personages met lange stengels’ – prijken op de grasvelden van het kasteeldomein in Alden Biesen. Zij tillen de beleving van de bezoeker ongetwijfeld naar een hoger niveau. Het beeldhouwwerk van Nicolas Lavarenne wordt tentoongesteld door Gallery Ysebaert.

Solus Art & Craft gallery stelt tijdens het event een aantal bijzondere glassculpturen tentoon van Glasstudio Borowski. In de studio die in 1990 opgericht werd, worden vandaag nog steeds mondgeblazen en handgevormde glaskunstwerken vervaardigd. De Outdoor Objects van Borowski zijn fantasievolle, decoratieve kunstwerken vervaardigd uit glas en metaal. De collectie omvat o.a. artistieke lichtobjecten, windelementen en sculpturen.

Leuke pop-up shops en gezellig terras

Voor of na je bezoek aan Fleur Floral Fashion kan je een kijkje gaan nemen in de pop-up shops die opgesteld worden op het Buitenhof bij het kasteeldomein. Bovendien kan je er rustig genieten van een hapje en drankje. Nu nog hopen dat de zon zich ook even laat zien!

Kom jij ook naar Fleur Floral Fashion?

Wil je dit kleurrijke bloemenevent graag bezoeken? Reserveer dan tijdig je ticket met tijdslot naar keuze, want de toegangsplaatsen zijn dit jaar beperkt.

Kinderen (-12 jaar): gratis
Voorverkoop: € 25 | Geen kassaverkoop
Groepen (>10 personen): € 22 p.p.

Tickets kunnen enkel online in voorverkoop aangekocht worden via fleuramour.be.

» Ik wil naar Fleur Floral Fashion!

Over FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour
Fleur Floral Fashion is een welgekomen alternatief voor het jaarlijks drukbezocht internationaal bloemenfestival Fleuramour. Het event zou in 2020 haar 25ste verjaardag vieren, maar omwille van de pandemie moest de organisatie het bloemenfestival annuleren. Aangezien de sanitaire situatie nog steeds onzeker is, wordt het grote verjaardagsfeest verder uitgesteld tot september 2022. Liefhebbers kunnen dit jaar wél genieten van de bloemenexpo in aangepaste vorm, onder andere omstandigheden en voor deze editie ook onder een andere naam. Kleiner en beperkter, maar daarom niet minder mooi. Fleur Floral Fashion wordt het meest betoverende bloemenevenement van het jaar!

Geef een reactie