© Visit Gent / Floraliën Gent

Beleef en proef de Floraliën doorheen Gent

Steden hebben steeds minder ruimte voor groen in de stad. Floraliën Gent brengt 10 dagen lang (van 29 april t.e.m. 8 mei) een tegenbeeld met een dynamische, groene en bloeiende omgeving gerealiseerd door de lokale en internationale horticultuursector. Verder zijn er ook nog workshops, pop-ups, green- en conceptrooms.

Bloemenparadijs in het stadspaleis

Het majestueuze stadspaleis van de adellijke familie d’Hane Steenhuyse in de Veldstraat wordt in samenwerking met Historische Huizen Gent, van 29 april t/m 8 mei, omgetoverd tot een waar bloemenparadijs. De trappenhal en omliggende vertrekken worden voor de gelegenheid ingekleed door bloemendecorateur en sfeermaker Frederiek Van Pamel en door Gentse floristen en telers. Een uniek (en gratis) bloemenspektakel voor jong en oud.

Proef de Floraliën doorheen Gent

Vanaf 1 april t.e.m. zondag 8 mei ontkiemen de Floraliën al bij verschillende Gentse restaurants. Ze pakken elk uit met hun eigen Floraliën menu en gebruiken zoveel mogelijk lokale producten die voor de gelegenheid worden ontwikkeld. Zo kan je o.m. bij Restaurant ALIX, het Pakhuis en Kruidtuin terecht voor een floraal degustatiemenu en organiseert MOKJA een Koreaans pop-upweekend op zaterdag 30 april en zondag en 1 mei met een speciaal menu op basis van eetbare bloemen en wildplukkruiden. Wanneer je bij een van de deelnemende restaurants langsgaat, krijg je in ruil een kortingscode voor de Floraliën. Heb je al een ticket? Dan legt de zaak je extra in de watten met een bijkomende florale degustatie.

Verder is er een floraal degustatie-parcours dat bezoekers van vrijdag 29 april t.e.m. zondag 8 mei op culinair sleeptouw neemt doorheen de stad. Patissiers, chocolatiers, ijsmakers, tot zelfs bierbrouwers… Alle deelnemende zaken zullen herkenbaar zijn aan een florale raamtekening in het Floraliën thema van 2022: “Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin”.

Lees ook: Stad Gent zet bloemetjes buiten én binnen tijdens Floraliën 2022

Bloemenworkshops

Speciaal voor Moederdag organiseert CRU, in opdracht van PuurGent, op zondag 8 mei een gratis bloemenworkshop voor de kleinsten onder ons. Onder begeleiding van de florist van de CRU Versmarkt gaan kinderen er creatief met bloemen aan de slag. Op niveau van elk kind wordt een bloemstuk gemaakt die ze als cadeau aan hun moeder kunnen schenken.

Ontdek hier de hidden floral gems en de deelnemende culinaire hotspots.

Info & tickets: www.floralien.be

Geef een reactie