foto Timothy Schiettecatte

3 nieuwe outdoorprojecten

Ultraslanke tuinverlichting, een mobiele tafellamp en een buitenbank voor twee: Moróro start het nieuwe jaar met de lancering van maar liefst drie nieuwe buitenobjecten. Voor het design van tweezit Paulo klopte het Belgische outdoorlabel aan bij de gerenommeerde Belgische designer Alain Monnens.

De twee vonden elkaar in de uitgepuurde vormentaal van Moróro en het samenspel tussen materiaal en functie.

Met de nieuwe buitenbank Paulo geniet je in intieme compagnie van je tuin, terras of buitenruimte. Trouw aan het design-DNA van Moróro is Paulo robuust én verfijnd tegelijk: roestvrij, stabiel en licht in gewicht dankzij de productie in aluminium, maar ook gezegend met een ultraslank en uitgepuurd design. Het ontwerp nam Belgisch designer Alain Monnens voor zijn rekening. “We zaten perfect op dezelfde golflengte”, aldus Veerle Lapierre van Moróro. “Paulo is meer dan een tuinbank. Het is ook een object en een eyecatcher. Al tijdens de eerste ontmoeting was dit voor iedereen heel duidelijk.”

PAULO
foto Timothy Schiettecatte

Met Luz lanceert Moróro zijn eerste lichtobject. De zwarte, mat geanodiseerde tuinverlichting valt op door haar ultraslanke, strakke design met unieke ribbelstructuur in de lampenkap. Luz blendt in elk type tuin en bestaat in twee versies. Er is Luz met voet voor al wie zoekt naar een sfeervolle designlamp die je op je terras kan stylen bij je favoriete buitenmeubilair en er is Luz met spiets, die je makkelijk en stevig in het gras priemt. Luz werkt met een ledlamp, een beweegbare lampenkap met 26 graden stralingshoek en een snoer dat uitgekiend gepositioneerd en onopvallend de afstand naar je eerste elektriciteitspost overbrugt.

LUZ
foto Timothy Schiettecatte

Saul is dan weer een mobiel buitenlampje. Uitgerust met een duurzame batterij neem je deze mini tuinverlichting makkelijk mee doorheen je tuin: vanop je buitentafel op het terras tot aan je favoriete plekje, diep verscholen in het groen. Saul is 15 cm hoog en makkelijk draagbaar maar heeft toch genoeg gewicht zodat hij in weer en wind stabiel blijft staan.  Het ledlampje brengt soft sfeerlicht waar je maar wil en typisch Moróro, kreeg ook Saul unieke details die het design een speelse toets geven. De voet van deze zwarte, mat geanodiseerde tafellamp verrast met een subtiele ribbelstructuur én de lampenkap kan je draaien in drie verschillende lichtrichtingen.

SAUL
foto Nicolas Vantomme

Meer lezen over de laatste nieuwigheden op vlak van outdoor design? Neem een abonnement op Chic Gardens.

 

Geef een reactie