© Cools tuinaanleg

Zorgeloos zwemplezier in een landelijke tuin

Lang voordat zwemvijvers ingeburgerd waren, ontwierp en bouwde Toon Cools al ontelbare pareltjes. Het familiebedrijf Cools tuinaanleg mag je gerust de Vlaamse pionier van de zwemvijvers noemen. Ondertussen werd de fakkel doorgegeven aan zijn kinderen Griet en Kris. Vandaag maken zij nog altijd het verschil met zwemvijvers. Dit bekroonde exemplaar is maar een van de vele prachtige realisaties.

Voortrekker in zwemvijvers

Cools tuinaanleg bouwt al dertig jaar zwemvijvers. Hun missie is nog altijd dezelfde als bij de opstart van het bedrijf: zorgeloos zwemplezier in natuurlijk gezuiverd water, dat aanvoelt als een frisse duik in een rivier. Aan het palmares en de ervaring van het familiebedrijf kan geen enkele andere zwemvijverbouwer tippen. De activiteiten beperken zich trouwens niet tot ecologische vijvers. Je kunt er ook terecht voor tuinaanleg en -onderhoud, professioneel advies en een megagroot assortiment buitenplanten. Kers op de taart: de showtuin met verschillende ‘tuinkamers’ die een staaltje van het kunnen tonen. De inspiratie ligt er alvast voor het grijpen.

Grenzeloze buitenruimte

Met dit project sleepte Cools tuinaanleg de begeerde titel in de wacht van ‘Beste zwemvijverbouwer van het jaar 2019-2020’. De tuin bevindt zich in een landelijke omgeving in Essen, en loopt zonder harde grenzen over in de omliggende weilanden. Qua stijl sluit de tuin volkomen aan op zijn natuurlijke context en de bouwstijl van de woning: een gerenoveerde boerderij. De man des huizes is hobbyboer en laat zijn schapen, koeien, varkens en kippen vrij en blij ronddartelen op de weilanden en zelfs in de voortuin. In de achtertuin met zwemvijver kunnen de dieren niet komen dankzij het niveauverschil.

Wil je meer weten over deze landelijke tuin?
Lees de volledige reportage in Chic Gardens. Bestel hier de voorjaarseditie!

www.coolsbvba.be

 

Tekst: Peggy Van der Auwera
Fotografie: Cools

Geef een reactie