Wanneer tuinaannemers en -architecten de handen in elkaar slaan

Voor projecten in Oost- en West-Vlaanderen sloegen tuinaannemersbedrijf All-in Garden en tuinarchitect Filip Van Damme de handen in elkaar. Goed voor enkele geslaagde, tijdloze realisaties.
Met projecten in Kortrijk, Gent en Melsen heeft het tuinaannemersbedrijf ‘All-in Garden’ zijn jarenlange ervaring ten volle kunnen benutten. De samenwerking met tuinarchitect ‘Filip Van Damme’, resulteerde in realisaties met een meer dan geslaagde combinatie van rust, esthetiek, kwaliteit en gebruiksgemak.
Doordat All-in Garden in eigen beheer zowel verhardingen, beplantingen, beregeningen en ook de houtconstructies uitvoert, is dat zowel voor klant, architect als aannemer een troef die meer dan eens zijn vruchten afwerpt. Door steeds met kwalitatieve materialen te werken en te letten op details, bekomt men zo een meerwaarde aan dergelijke projecten.

Drie projecten die we graag kort voorstellen.

Project in Melsen
Op vraag van de opdrachtgevers werd de tuin aangelegd volgens het principe “de tuin is er voor mij, niet omgekeerd”. Het uitgangspunt was om een sfeervolle maar rustige tuin te creëren. Na een volle dagtaak moest het mogelijk zijn om zich terug te trekken in deze groene oase, zonder zich eerst zorgen te moeten maken over het onderhoud. Het optimaal genieten en tot rust komen stond en staat hier centraal.

Tuin in Gent
In dit project mocht er gewerkt worden met een contrast tussen de bestaande gebouwen en een strakke tijdloze vormgeving. Er werd gekozen voor een “zwevend“ betonnen terras dat het centraal punt vormt in de tuinbeleving. Dit monoliet element vormt een duidelijke stijlbreuk met de omliggende oude gebouwen. Het terras torent daarbij boven de omliggende tuin uit en geeft op die manier een gevoel van rust en ontspanning. Het is daarbij de bedoeling om rond dit uitzichtpunt een groene oase te doen ontstaan die de nodige privacy en beschutting zal geven. Tevens moest ook dit project zeer onderhoudsvriendelijk zijn gezien de opdrachtgevers drukbezet zijn en vrijwel geen tijd hebben voor het tuinonderhoud.
Voor het plaatsen van de mooie, oude fruitbomen werd beroep gedaan op het bedrijf ‘Pommes & Poires’.

Voortuin in Kortrijk
Met de opdracht “bezorg ons een strakke tijdloze, maar eigenzinnige voortuin“ kon tuinarchitect Filip Van Damme aan de slag. Het werd een uitgepuurd geheel waar vormen en verhouding centraal staan. Tevens was het de bedoeling om hier een ‘visitekaartje’ te presenteren. In de voortuin kan men immers bepaalde accenten leggen die veel zeggen over de bewoners. Het spreekt vanzelf dat deze toegang naar de voordeur en oprit ook praktisch en goed onder houdbaar moesten zijn.

 

All-in Garden
Bergmolenweg 8 | B-8700 Tielt | T: +32 476 78 56 04 | [email protected]
www.al-ingarden.be

Filip Van Damme
Hermitagelaan 2 | B-8510 Bellegem | T: +32 478 82 53 53 | [email protected]
www.filipvandamme.be

Geef een reactie