De kracht van een goed renovatieplan

Zowel in de bouw als in de tuinbouw zijn er de laatste jaren meer en meer renovatieprojecten. Deels zijn het oudere projecten zoals de tuin en de woning die door jonge mensen gekocht worden en anderzijds zijn het projecten waar oudere bewoners alles willen aanpassen aan hun hedendaagse behoeften. Bij een renovatie komt het er op aan het maximale uit een beschikbaar budget te halen. En dat in samenwerking met een ervaren partner. Tuinarchitectuur Willy Reynders beschikt naast ervaren tuinarchitecten ook over de juiste vakmensen die ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes afgewerkt wordt.

Een geslaagde renovatie met een voorafbepaald budget bereik je met een doordacht plan waarin alle kosten afgewogen worden. Mooi is niet duur; duur wordt bepaald door de materiaalkeuze. Een goede architect of aannemer neemt dus de nodige tijd om na te denken over een mooie en praktische vormgeving. Als dat plaatje klopt, kijkt hij welke materialen geschikt zijn. Het is dus volledig fout te starten met bijvoorbeeld het kiezen duur materiaal en daarbij te hopen op een mooi resultaat. Graag toont Tuinarchitectuur Willy Reynders u enkele kleine renovaties waar de esthetische meerwaarde ruim de financiële waarde (kost van renovatie) overtreft.

Watertafel
Een kleine achtertuin waar de grote vijver ieder jaar, tot ergernis van de bewoners, veel werk met zich mee bracht en een niet verzorgde indruk aan het terras en omgeving gaf. De eigenaars hadden graag de volledige vijver weg, wat echter duur is in afbraak, opruiming en het opnieuw opvullen van dat immens volume. Hier hebben we gekozen om het effect van water, beweging, geluid en leven te behouden door het plaatsen van een watertafel. Het zichtbare wateroppervlak hebben we afgedekt met roosters waarop mooie leisteen schilfers liggen. Gazon weg, beplanting wat aangepast en men geniet het hele jaar van een mooi ogende onderhoudsvrije terrasomgeving zonder het aspect water verloren te hebben.

Voortuin zonder snoeiwerk
Deze kleine arbeidsintensieve voortuin waar veel snoeiwerk aan was en waar bepaalde planten zich overal vrij in het rond zaaiden, hadden de eigenaar graag onderhoudsvrij. Hier is het team van Tuinarchitectuur Willy Reynders, door wat denkwerk, gekomen tot een zuiders ogend pleintje met bleke kiezel. De voortuin kan nu gebruikt worden als extra parkeerplaats waar bijna geen
snoeiwerk meer moet gebeuren.

Achtertuin onder de loep
Bij deze achtertuin zou naast een zwembad ook een poolhouse moeten gebouwd worden. Ook hier is gekozen om het bestaande tuinhuis te bekleden en aan te passen met witte aluminium platen zodat het mooi meegaat met de witte meubelen en zwembad. De achtergrens die door een te hoge draadafsluiting het terrein dominant afsloot, hebben we vervangen door een lage draad met hiervoor een even hoge haag zodat het totale achterliggende landschap er nu visueel gratis bijkomt. In plaats van het gazon dat naar de woning afliep af te graven en af te voeren, hebben we de gemiddelde hoogte van het terrein gezocht en mooi gelijk gelegd zodat er geen wateroverlast meer naar het terras is. Door die doorlopende dikke blauwsteen trap oogt het geheel ook mooier en speelser.

Wil je iets renoveren of verbeteren in je tuin; Tuinarchitectuur Willy Reynders heeft hierin al 40 jaar ervaring. Het team helpt je om het maximum resultaat uit je budget te halen. Kom rustig langs op kantoor voor een vrijblijvend gesprek te Everselstraat 110 in Beringen of maak een afspraak bij je thuis.

www.willyreynders.be

Geef een reactie