Grote klasse in een strak kleedje

In deze hypermoderne tuin is alles groots, grandioos en oogverblindend. Het hybride zwembad ligt als een azuurblauwe ader in een groen canvas. Het driekwart overloopbad nestelt zich tussen chique Italiaanse tegels (Crema Delicato) die zuiderse sferen oproepen. ’s Avonds zorgt de ingebouwde ledverlichting voor een feeëriek decor.

Zowel de tuin als het bad ademen allure, zonder afbreuk te doen aan het ecologische aspect. Het neusje van de zalm is het ‘vloeibare rolluik’: een flinterdunne laag van magnetisch geladen moleculen. Je ziet ze niet met het blote oog, en je zwemt er gewoon doorheen. Maar de isolerende laag zorgt er wél voor dat het warmteverlies tot 40 procent wordt teruggebracht – een vernuftige ingreep die esthetisch en energiebesparend is.

Het poolhouse in grillige natuursteen past perfect bij de stijl van het bad, de architecturale kenmerken van de woning, en de uitstraling van de tuin. Het gesloten gedeelte herbergt een kleedkamer, douche, toilet en de technische installatie. Onder de overkapping is het heerlijk vertoeven, zelfs als de kou opsteekt. Ingebouwde heaters zorgen voor een extra portie warmte, bovenop het warme gevoel dat je overvalt zodra je deze tuin betreedt.

www.groeneplan.be

Uitgebreide reportage te lezen in Chic Gardens voorjaar 2017

Geef een reactie