© www.chaletcenter.be

Een uniek en luxe poolhouse voor jouw tuin

Deco Design is het luxe gamma van Chalet Center dat een antwoord biedt in de zoektocht naar een houten bijgebouw, poolhouse, tuinberging, veranda aangepast op uw unieke tuinlandschap. Deco Design biedt meerdere productlijnen aan waarbij verschillende kwaliteitsmaterialen worden gecombineerd.

EXISTANCE, een samenspel van Thermowood en Barnwood

In de Existance lijn van Chalet Center worden Thermowood en Barnwood afwisselend en in combinatie gebruikt. Het strakke, moderne Thermowood van thermisch behandeld naaldhout contrasteert in een mooi samenspel op stijlvolle wijze met het authentieke Barnwood.

Bij het gebruik van Thermowood wordt er bewust gewerkt met reliëf voor een architecturaal effect waarin de klant kan kiezen tussen geribde Thermowood horizontaal geplaatst, thermowood planchetten verticaal geplaatst en/of het authentiek verweerde Barnwood met een origineel en steeds uniek resultaat.

De verwering en de authenticiteit van de Barnwood planken staan in schril contrast met de strakke, eigentijdse looks van het geprofileerde Thermowood waarmee een luxueuze uitstraling wordt verkregen.

Door de warmtebehandeling is Thermowood uiterst vormvast met een sterke vochtresistentie. Het hout krijgt een typerende rookgeur en oogt zeer aantrekkelijk met een warme kleur die geleidelijk mooi egaal vergrijst wat bijdraagt tot een unieke buitenervaring.

Daartegenover staat de rustieke Barnwood bekleding van zorgvuldig geselecteerd en gerecupereerd naaldhout. Door een gevarieerd palet aan uiteenlopende materialen en lijnen creëert u steeds een unieke look met uw Deco Design constructie.

  • Bergerol bijgebouwd of poolhouse uit het Deco Design gamma van Chalet Center.
  • Modern poolhouse met Crepi wandbekleding uit de Elegance lijn van Chalet Center.
  • Comerre bijgebouwd van Chalet Center

TAITO KURO

Los van verschillende structuren en reliëfs kan er ook met zwarte en witte contrasten gewerkt worden in de Taito Kuro en de Materia lijn.

Taito Kuro, afgeleid van de Japanse woorden ‘strak’ en ‘modern’, is de reeds zeer duurzame Thermowood bewerkt met een zwarte coating voor een uiterst modernistische look. De overwegend zwarte accenten geven deze constructies een ongeëvenaarde, gedistingeerde klasse.

In tegenstelling tot de Existance lijn, ligt het contrasterende effect hier in het gebruik van tinten, niet louter materiaal. De selectie van zwart in combinatie met andere kleuren en materialen beoogt een exclusief resultaat.

Uiteraard is het mogelijk om zelf naar hartelust verschillende materialen te combineren naar een eigen en zelf samengesteld ontwerp.

MATERIA

Met de Materia lijn gaat Chalet Center de uiterst minimalistische tour op en werken ze hun constructies af met een organisch -en siliconenharsgebonden sierpleister (crépi). Het Crepiso wandsysteem zorgt voor een ongeëvenaarde kwaliteit onder meer door hoge stoot -en slagvastheid gecombineerd met maximale
weerstand tegen scheurvorming.

De sierpleister is zeer expressief en legt duidelijke, industriële accenten. Graag combineren ze dat met sterk contrasterende materialen zowel qua samenstelling als qua kleur. De combinatie van sierpleister (crépi) met zwarte gecoate thermowood of thermowood tout court geeft uw poolhouse of lounge een bijzonder eigentijdse look.

RANGIA (nieuw vanaf 2023)

We borduren hier verder op de Materia lijn. De combinatie van sierpleister en al dan niet gecoat Thermowood wordt hier verder geoptimaliseerd. We gaan zelfs nog een stap verder en voegen een extra kleurpallet toe zowel aan de crépi als aan het Thermowood. Zo zal de sierpleister beschikbaar zijn in verschillende tinten grijs en in beige. Thermowood zal zowel in wit -, zwart -als grijstinten te verkrijgen zijn. De combinatie van deze verschillende materialen in verscheidene kleuren geeft verrassende en unieke resultaten.

De ideale buitentoepassing

Deco Design is uiterst dimensiestabiel met quasi geen uitzetting of krimping. Bovendien is deze vormvast onder alle weersomstandigheden en bij plotse temperatuurschommelingen dankzij de de uitvoerig bestudeerde en uiterst zorgvuldige selectie van materialen en technieken.

De aluminium ramen en deuren zorgen tevens voor een perfecte wind- en waterdichtheid met akoestische isolatie. De grote glaspartijen, die vrij te kiezen en te veranderen zijn, zorgen voor een oase van licht en bezorgen een zeer ruimtelijk gevoel.

Er kan ook gekozen worden voor Elegance glasgordijnen met glaswandborstels voor een optimale bescherming tegen de wind. Deco Design is de ideale verwezenlijking voor een subliem buitenproject van uitmuntende kwaliteit met behoud van een elegant en modern karakter.

www.chaletcenter.be

Geef een reactie