© Akwalux

De magie van licht en water

Een stijlvolle tuin mist zijn doel als er geen sfeer hangt. Aan sfeer ontbreekt het alvast niet bij dit exclusieve tuindesign – nieuw onder de zon – dat ‘tovert’ met water en licht.

Lawrence Desmet en Maxim Samyn hebben als vakmannen al geruime tijd hun strepen verdiend, respectievelijk met hun eigen bedrijven LED Electriciteitswerken en Samyn Sanitair/CV. Het tweetal besloot om de handen in elkaar te slaan en aldus hun origineel concept Akwalux uit de grond te laten rijzen. Missie geslaagd, ze weten hun passie voor licht en water in de tuin perfect vorm te geven.

Discrete hoofdrolspelers

Akwalux handelt in maatwerk voor de tuin: waterzuilen en buitendouches. Strakke naadloze designelementen gecombineerd met licht en/of stopcontact. Blikvangers die discreet een rol van betekenis spelen in het groen “We leggen de lat hoog en gaan resoluut voor hoogstaande kwaliteit over heel de lijn, met materialen zoals roestvrij staal en cortenstaal”, aldus Maxim en Lawrence. “Voor de uitwerking van een project anticiperen wij op het outdoor gebeuren ter plekke en de specifieke noden van de klant.”

Ontwerpers in spe

“Op een dag was ik ergens aan het werk en Maxim moest daar ook zijn voor het sanitair. Het klikte meteen tussen ons en we zijn mekaar dan her en der beginnen helpen”, vertelt Lawrence. “Via mijn neef Ludwig komen er regelmatig opdrachten binnen”, vervolgt Maxim. “Er was dan de vraag naar waterzuilen maar ik vond niet meteen iets naar mijn smaak en eisen. En dus ben ik zelf aan de slag gegaan als productontwikkelaar!”

Gelijk was de bal aan het rollen voor twee ontwerpers in spe. “Lawrence reageerde enthousiast op mijn prototype en heeft er meteen leds in verwerkt.”

Succesverhaal

Een uniek product zag aldus het levenslicht. Dat resulteerde in de oprichting van een aparte entiteit onder de naam Akwalux en het label werd officieel geregistreerd. Intussen hebben Lawrence en Maxim ook nog prachtige buitendouches gerealiseerd waarbij sobere lijnvoering en functionaliteit samenvloeien. En ze hebben nog plannen. De toekomst lacht het tweetal toe. We gaan er nog van horen en lezen!

Iedereen welkom

Bij Akwalux zijn de mogelijkheden legio. Zo kan de ledverlichting worden aangepast naar eender welke kleur naar keuze en werken tuindouches, als de klant dat wenst, met een contactloze drukknop. Deze exquise collecties zullen beslist heel wat tuinarchitecten, aannemers en installateurs aanspreken en inspireren. “Maar particulieren zijn evengoed welkom bij ons, wij maken van elke tuin een pareltje”, besluiten Maxim en Lawrence.

www.akwalux.com


Tekst: Patrick Retour
Foto’s: Akwalux

Geef een reactie