© Weltevree

Buiten warm blijven met cortenstaal

Rust roest? Inderdaad, zeker in het geval van cortenstaal dat na een tijdje vanzelf een mooi en gegeerd roestkleurig patina krijgt. Bekijk hier een staaltje van stoere mogelijkheden met dit hoogwaardige tuinmateriaal, met enkele unieke toppers om je tijdens de winter aan op te warmen in de tuin.

Cortenstaal is een uniek materiaal dat van pas komt om het exclusieve buitenleven een boost te geven tijdens de koude wintermaanden. Het materiaal is niet alleen sterk en duurzaam, het oogt ook bijzonder decoratief. Ideaal voor producten zoals plantenbakken, outdoor space-dividers, vuurtafels, trappen en sokkels waarmee je tuin en terras een bijzondere uitstraling geeft.

Ontdek hieronder onze favorieten voor het najaar! Meer tuinideeën met cortenstaal vind je in Chic Gardens.

Levenslang genieten

Maximaal genieten van de buitenruimte? De koude verdrijven tijdens de komende winter? Marshmallows roosteren en kastanjes poffen? Met deze vuurschaal in cortenstaal van het Belgische merk WALFiLii kan het allemaal. Ze oogt niet alleen mooi, maar verwarmt ook lichaam en geest met haar feeëriek licht en knetterend vuur.

Kokkerellen met corten

Van Weltevree is deze Outdooroven XL, een houtgestookte kachel voorzien van een oven met pizzasteen, een barbecuegrill en een kap waaronder je vlees, vis of groenten kunt roken. Een keuken voor wie houdt van het authentieke en landelijke buitenleven.

Ruw juweel

Belgisch design vinden we ook terug bij deze Barbarossa vuurschaal van Studio Van Campenhout.  De vijfhoekige en gefacetteerde schaal is dankzij het cortenstaal als een ruw juweel dat ook zonder vuur gezien mag worden. Verkrijgbaar in 3 formaten. Design: Jef Van Campenhout.

Houtopslag om van te houden

Maak van je brandhout een blikvanger dankzij deze ‘Brugge’ houtopslag in 3 mm Corten van RB73. De basis bestaat uit 3 modules met een tussenstuk – goed voor 3,5 Kuub – en is naar wens uitbreidbaar met extra ‘huisjes’.


Tekst: Eva Goossens

Geef een reactie