© Studio PSG

Alle ingrediënten voor een droomtuin

Geen betere plaats om te ontspannen na een drukke werkdag dan in je tuin. Het rustgevende groen en de frisse buitenlucht krijg je er meteen bij. Dat vond ook het echtpaar dat de opdracht gaf hun tuin op te waarderen met een ontspanningsruimte in cottagestijl.

Tuinarchitecte Hilde Beirinckx van Groenstructuur deed voorstellen voor een nieuwe invulling van deze gigantische tuin en stapte voor de tuinaanleg naar V&V Groenservice uit Westerlo, een familiebedrijf dat bekendstaat voor persoonlijke service op maat van de klant. Het doel was om te gaan voor een meer natuurlijke tuin waar beplanting hand in hand gaat met een sobere, stijlvolle vormgeving en een luxueus bijgebouw op maat.

De rondingen van het gazon en de borders verbinden de twee gebouwen op een speelse en zachte wijze. Tuinpaden die meanderen door het groen én deels verborgen, worden creatief afgewisseld met gebakken kleiklinkers en grind. Kleur en vormgeving zijn perfect op elkaar afgestemd. Naast het huis, net als bij het bijgebouw, liggen terrassen in blauwe hardsteen. Een betegeling in tijdloze klasse zonder opdringerig lijnenspel.

“Door materialen op verschillende plaatsen te herhalen, creëer je een geheel”, stelt Jo Verboven, zaakvoerder van V&V Groenservice. Hij koos voor natuurlijk verhardingsmaterialen, passend bij de bouwstijl. “Wij verzorgden hier de totaalaanleg van de tuin, dit wil zeggen dat wij voor alle werken instonden; zoals beplanting, verhardingen en tuinconstructies.” Want met zijn team gaat hij geen enkele uitdaging uit de weg.


Meer weten over deze tuin?

Bestel Chic Gardens najaar 2020. Gratis verzending!

Tuinarchitecte Hilde Beirinckx
www.groenstructuur.be

V&V Groenservice
www.tuinaanlegverboven.be


Tekst: Nicole Polet
Fotografie: Studio PSG

Geef een reactie