A Room With a View

De strakke tuin met centraal een overloop zwembad geeft uitzicht op een prachtig landschap. Het gebruik van ruwe materialen – zoals de zwarte gevelsteen, het zichtbeton, het keienveld, het diep oranje Cortensstaal – loopt als een rode draad door het ontwerp. En wanneer de avond invalt, verandert de sfeer totaal.

Gekleurde ledstrips omarmen het woonblok en het zwembad in een zachte gloed. “Een tuin betekent vele dingen tegelijk”, stelt tuinarchitect Joost Valgaeren. “Het is een stijlvol kader voor de woning, een speel- en ontspanningsruimte, een gelegenheid tot contact met de natuur, de bewaker van privacy, een ademruimte rond de woning, de overgang naar de omgeving.” Al deze functies liet Joost samenvloeien tot één harmonisch geheel dat volledig op het lijf geschreven is van de opdrachtgevers Miet, Rob en hun twee kinderen.Joost_Valgaeren_GuyObijnfotografie_chicgardens.be1

Miet en Rob zijn interieurarchitecten en hebben een eigen zaak in interieurinrichting Casa Vero. De inrichting van hun woning hebben ze volledig zelf gedaan. “We hebben ons geen limieten gesteld bij de inrichting van onze woning en we hebben heel veel dingen uitgeprobeerd. Ook voor de tuin hadden we een duidelijk beeld voor ogen hoe die er zou moeten uitzien. We wilden voornamelijk twee dingen: geen schuine lijnen want daar hou ik niet van en een zwembad centraal in de tuin. Ook wilden we zoveel mogelijk contact met de tuin vanuit de woning”, vertelt Miet.

Een watervlak in de tuin

De strakke tuin geeft uitzicht op een prachtig Kempens landschap
gevormd door akkers en achteraan de rand van het bos dat een natuurgebied omzoomt. Centraal in de tuin ligt een overloopzwembad dat fungeert als spiegel voor de architectuur van de woning. Wolken schuiven voorbij in het spiegelend wateroppervlak. In de zomer is het zwembad – vlakbij de woning en met optimaal zicht vanuit de keuken – het speelterrein van de kinderen en in de winter is het een mooi object om naar te kijken. Vooraan in het zwembad zijn grote zittreden gemaakt in Kerrock, een waterbestendig composietmateriaal. Een inox onderstel ondersteunt de trappen. De afdekrol van het zwembad ligt weggeborgen onder de trappen. “Eigenlijk fungeren de treden als één groot zitplateau waar je kunt relaxen. Je kunt erop liggen, zitten, hangen of echt zwemmen. Soms lijkt het meer een soort van hangmat dan een zwembad als je ons bezig ziet”, lacht Miet.

... To read this complete article you need a Premium or Digital subscription

Subscribe & login and you will be able to continue your reading

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: