©Stijn Cornilly

25 jaar Tuinen Stijn Cornilly: therapietuin in de kijker

Dit jaar viert Tuinen Stijn Cornilly zijn 25ste verjaardag. Terugkijken op 25 jaar doet Stijn aan de hand van een selectie van de meest memorabele projecten van de laatste tien jaar. 

Rode draad doorheen de tuinontwerpen van Stijn Cornilly is de zoektocht naar harmonie zodat tuin en woning één geheel vormen. Het gebruik van duurzame, tijdloze materialen en een zuivere lijnvorming zijn constanten in zijn ontwerpen. De visie is toepasbaar in zowel landelijke als moderne tuinen. De geselecteerde projecten zijn daarvan een goed voorbeeld.

Therapietuin

Deze tuin wordt gebruikt als therapietuin bij een praktijk. In het bijgebouw geeft de eigenares slaaptherapie en kunnen mensen terecht met burn-outproblemen. Belangrijk in dit project was dat de tuin ook een therapieruimte kon zijn. 

“Het bijgebouw staat eigenlijk uit de hoek van het perceel. De tuin ligt achter en rechts van de woning. Vanuit de woning heb je zicht op de tuin. Er ging heel wat denkwerk aan vooraf om een link te maken vanuit de therapieruimte met de tuin. Daarom werd beslist om zichtassen te creëren in de vorm van Engelse bloemenborders vertrekkend vanuit het bijgebouw. De borders zijn een mix van bloemen met voornamelijk een paarse, witte en roze bloei. We kozen in deze therapietuin voor een zacht en rustig kleurenpalet.”

Therapietuin door Tuinen Stijn Cornilly
©Stijn Cornilly

De missie is geslaagd. De bloemenborders wekken de nieuwsgierigheid op en doen verlangen om nog meer van de tuin te ontdekken. De grote wintergroene massieven in speelse vormen achteraan in de tuin geven het idee dat de tuin nog veel verder doorloopt. “Zo creëren we een landschapstuin waar de grenzen heel vaag zijn en je de illusie krijgt dat de tuin eindeloos doorloopt.”

In de tuin zijn vier sferen gecreëerd. De sfeer rond de grote glooiende vijver is totaal anders dan de uitbundige sfeer in het gedeelte met de bloemenborders. De speelse vorm van het wateroppervlak en de groenblijvende planten nodigen uit tot een rustgevende wandeling rond het water.

Benieuwd naar meer?

Alle geselecteerde projecten voor ’25 jaar Tuinen Stijn Cornilly’ vind je in Chic Gardens Voorjaar 2023.


Tekst: Ingrid Allaerts

Geef een reactie