EEN VERLENGD BUITENGEVOEL

BoGarden uit Stekene is gespecialiseerd in houten bijgebouwen. Kies je voor een moderne of eerder voor een hedendaagse landelijke stijl? Binnen en buiten vloeien in elkaar over. Met een bijgebouw passend bij de stijl van de woning, creëer je nog een extra woonruimte midden in het groen en vlakbij een waterpartij. Om toch maar zoveel mogelijk het buitengevoel te verlengen.

Bij dit project vormen woning, overdekt terras en zwembad één geheel dankzij het doortrekken van materialen en stijl. Een houten scheidingsmuur in afrormosia vormt de verbinding tussen woning en overdekt terras. De houten balken - aan een gedeelte van de voorzijde van het bijgebouw  - ondersteunen de luifel en zijn eveneens in aformosia. De openingen tussen de balken laten het zonlicht naar binnen en vormen een spel van licht en schaduw in de ruimte. Naast hout vormen witte crepi en corian de belangrijkste ingrediënten van dit geslaagde moderne poolhouse. Warme en koude materialen brengen elkaar in evenwicht. Een gedeelte van het gebouw is afgewerkt met witte crepi. Twee schuifdeuren verbergen de toegang tot toilet en kleedkamer en zijn uitgevoerd in corian. Het terras en de vloer in het bijgebouw zijn uitgevoerd in polibeton. Niveauverschillen in de tuin worden opgevangen door het verhoogde zwembad en overdekt terras zodat het bijgebouw op dezelfde hoogte van de woning ligt. Een buitendouche mocht niet ontbreken. Waar kon die beter staan dan net voor een houten wand alweer in afrormosia.
www.bogarden.be

StudioPSG