Zwemparel op een heuvelrug

Met Art Pools wil zaakvoerder Frederik De Vos van tuinarchitectuur Arte Verde zijn zwemvijvers en hybride zwembaden nog meer laten uitblinken. Gegroeid uit de tuinarchitectuur creëert hij tijdloze waterpartijen die uitblinken in integratie, duurzaamheid en gebruiksgemak. Zijn creaties zijn tevens tijdloos. Zo tonen we je graag een zwemvijver die al acht jaar lang een bed & breakfast in de Vlaamse Ardennen siert.

Bij deze statige woning met bed & breakfast op een heuvelrug in de Vlaamse Ardennen, wensten de eigenaars acht jaar geleden graag de integratie van een stijlvolle zwemvijver. Frederik De Vos van Art Pools bezorgde hen een zwemvijver die perfect aan die wens voldoet. De zwemvijver is gelegen in een omgeving die hen het hele jaar door plezier verschaft: in de zomer door zijn zwemgenot, in de winter door het ‘infinity’-effect waardoor het water van binnenuit schijnbaar aan de horizon verdwijnt. Om de zwemvijver mooi te laten aansluiten, werden samen met Arte Verde de bestaande terrassen in bourgondische steen herplaatst, en waar nodig aangevuld met nieuwe tegels. Vanop het terras aan de woning hebben de eigenaars een prachtig zicht op
de Vlaamse Ardennen. Mooie buxuswolken, die sierlijk in het terras zijn uitgesneden, geven dit mooie uitzicht ook de nodige gezelligheid. Ze liggen tevens sierlijk naast de zwemvijver en bijhorende houten terras.

Authentiek karakter
Op het verzonken houten terras is niet het landschap de eyecatcher, maar wel de zwemvijver zelf. Doordat het dieper ligt, geeft het meer geborgenheid. Op die manier vinden de eigenaars te allen
tijde hun favoriete terrasplekje. De opstaande muren van de zwemvijver werden uitgekleed met ter plaatse gevonden breukstenen. Deze verschaffen de zwemvijver een authentiek karakter dat nauw aansluit bij de rest van de woning en tuin. De losse rozenborder naast de vijver is opgebouwd met oude rozen die Frederik uit de oude tuin recupereerde. Dit geeft het geheel een losse toets. Wanneer de rozen in het voorjaar nog kaal zijn, zorgt een grote hoeveelheid paasbloemen voor de kleur en bloei.

Duurzaamheid en gebruiksgemak
Gezien de helling en de onstabiele ondergrond voor deze vijver, zijn de muren en vloer volledig in gewapend beton opgetrokken en zorgt de zwarte polyester voor de waterdichting.
De zwemvijver is uitgerust met 5 onderwaterspots, 1 Bio UV en frequentiegestuurde pomp. De warmtepomp zorgt ervoor dat het water in de zomer kan worden opgewarmd tot 24 °C. Nieuwe zwemvijvers kunnen nu ook worden uitgerust met een vloeibare afdekking. Zo bespaart de klant tot 50 % aan verdamping en warmteverlies zonder dat er een storend rolluik te zien is. Als we nog een stap verdergaan, kan het water ook ontsmet worden door een vernuftig biologisch systeem. Hierdoor wordt vermeden dat er een biofilm op de wanden komt te staan. Zo staat de waterpartij steeds kraaknet. Dit zorgt het hele jaar door voor een nette waterpartij zonder zorgen.

Arte Verde & Art Pools
Gegroeid uit de wereld van de tuinarchitectuur (10 jaar Arte Verde) zag Frederik De Vos de jongste jaren de noodzaak aan zwembaden en zwemvijvers die beter geïntegreerd zijn in de tuin, uiterst
duurzaam zijn en een maximum aan comfort bieden. Gebaseerd op deze drie peilers biedt hij met Art Pools stijlvolle zwembaden en uiterst natuurlijke zwemvijvers aan. Dit alles steeds gecombineerd met een prachtig aangelegde tuin.

Art Pools
Sint-Goriksstraat 80 | B-9620 Zottegem | T: +32 479 51 07 16
www.artpools.be | www.arte-verde.be | www.eyckenmolen.be

Geef een reactie