© Artifix

Vurig roest-rood met een privé-eiland

Verhuizen naar een woning die op alle vlakken compleet anders is dan je bestaande huis. Dat deden de klanten van tuinarchitect Thomas Leplat. Ze verlieten hun landhuis met riante tuin in West-Vlaanderen, om terug naar hun roots te trekken in het noorden van Frankrijk.

Een warme welkom

Via een dubbele weidepoort rijd je de lange dreef op met twee sporen van kasseien en middenin een lange grasstrook. Aan beide kanten geflankeerd door heuvels met oude berken, witte himalayaberken, olijfwilgen, Miscanthus en Hakonechloa.

Door de bestudeerde plantenkeuze zie je het nieuwe huis in houtskeletbouw met dieprode gevel pas geleidelijk aan verschijnen. Het slingerpad brengt je naar een driehoekig inkomplein. Thomas creëerde er het gevoel van een binnentuin. De plantvakken werden gevuld met een mix van blad- en schaduwplanten aan de ene kant en aan de zonnige zijde groeien pluimhortensia’s, varens en geraniums.

Dominique wilde een intiem gevoel bij de verwelkoming van haar bezoekers van zodra ze aan het huis staan en daar is Thomas enorm goed in geslaagd.

Een bosheuvel achter de garage

Langs de carport wandel je omhoog naar een groot rozenperk. Er staan wel 13 verschillende soorten in combinatie met vaste planten als Geranium, Nepeta, Centranthus en Astrantia. Ideaal om met de snoeischaar zelf boeketten samen te stellen.

Vanuit de rozentuin loop je via een pad met fijne dennenschors, hogerop naar een echte bosheuvel. Die heuvel ligt achter de garage en loopt door tot op het dak.

Cosy bamboe-corner

In de nis tussen de woning en de garageheuvel is een patio als bamboecorner aangelegd. Eigenlijk is het een binnentuin van grind en grote bamboes. Omdat deze bamboesoort erg woekert, werd hij daarom in stalen bakken geplant, zodat hij ten volle kan groeien. Jaarlijks wordt een deel van de stengels afgeknipt, zodat er een transparante structuur ontstaat van gele halmen. Het is er  heerlijk zitten in de halfschaduw.

Het oranje meubilair, de kleurrijke kussens, het stenen schaapje en de cortenstalen houtmijt maken deze geborgen plek extra gezellig.

Verder lezen?

» Bestel hier Chic Gardens met gratis verzending!

www.thomasleplat.be


Tekst: Veronique De Walsche

Geef een reactie