VOLOP ZON EN GERICHTE SCHADUW MET ACACIA PARASOL

Met zo min mogelijk parasoldoek zoveel mogelijk zon vangen. Daar zorgt de vernuftige Acacia voor. Door hem naar de zon te richten, creëer je trouwens een schaduw waar jij wil.

De parasolvormige kruin van de Afrikaanse acacia’s is een evolutionaire aanpassing om met een zo klein mogelijk bladerdak zo veel mogelijk zon te capteren. Deze nieuwe parasol van Extremis vangt zoveel mogelijk zon op, met een beperkt textieloppervlak.

Deze excentrische parasol dient gericht te worden naar de zon en presteert zo met een relatief klein oppervlak toch even goed als een groter exemplaar.

In plaats van te sluiten, wordt het doek eenvoudig afgenomen en opgeborgen. Na zonsondergang zorgt de geïntegreerde led-verlichting onder het parasoldoek voor een warme ambiance.

Design Award

De Acacia parasol, ontworpen door Dirk Wynants voor Extremis, is bekroond met een Henri van de Velde Award. Deze trofee lauwert Vlaamse ontwerpers, producten en bedrijven die vanuit design oplossingen aanreiken met een positieve impact op de economie en de samenleving.

>> extremis.be

Geef een reactie