©Bart Gosselin

Umbris, Start Living Outside

De prachtige Umbris® overdekking verandert het terras van deze villa in een ambigue buitenruimte die koelte geeft in de zomer en voor beschutting zorgt in de winter. Het terras is het hele jaar door geschikt voor tal van activiteiten. Met Umbris® krijgt het buitenleven een nieuwe betekenis. Dit merk is de pionier en toonaangevende speler in zonnewering en lamellendaken in België.

Een heuse buitenkamer

Met deze terrasoverdekking is Umbris® absoluut erin geslaagd om de tuin en woning te verbinden. De terrasoverdekking is als het ware de lijm tussen de riante tuin en de moderne villa. De lamellenconstructie zorgt voor de nodige schaduw in de zomer, zonder de bewoners van hun uitzicht te beroven. Er vormt zich een mooi spel tussen het gevoel van ruimte en het gevoel van een veilige, afgeschermde plek. Bovendien is de strakke vorm van de Umbris® overdekking erg flatterend bij de moderne stijl van de villa.

Grafisch lijnenspel

Om er voor te zorgen dat de Umbris® constructie niet tegen de gevel plakt, is er met de hulp van een ligger opzettelijk wat ademruimte gelaten tussen de twee. Verder is het lamellendak gescheiden in twee delen met richels in verschillende breedtes die ook nog eens apart te bedienen zijn. Wanneer de zon schijnt, zorgen deze verschillende breedtes voor een subliem lijnenspel. Reepjes schaduw en zonneschijn wisselen elkaar af en zorgen voor een grafisch lijnenspel dat helemaal thuishoort in de moderne omgeving.

Klimaatcontrole in de keuken

Door de terrasoverdekking door te trekken over de gehele breedte van de gevel, geeft deze ook een verkoelende schaduw in de keuken. Deze schaduw zorgt ervoor dat de binnentemperatuur niet te hoog oploopt in de zomer. Dit derde veld van de Umbris® bestaat niet uit lamellen maar uit balkjes van cederhout voor een extra natuurlijke toets.

Ledstrips op maat

Ook ’s avonds is het heerlijk vertoeven onder deze terrasoverdekking. Dankzij de op maat gemaakte ledstrips verandert je terras na zonsondergang in een sfeervolle plek. De ledstrips zijn IP 65, dimbaar en zorgen voor een diffuus schijnsel.

 

Het volledige artikel lezen?

Bestel hier Chic Gardens voorjaar 2020.

Chic gardens outdoor living tuinarchitectuur fashion for gardens zwembaden zwemvijvers buitenmeubelen kunst in de tuin outdoor living tuinpoorten tuinafsluiting buitenkamers stijn cornilly Puur groenprojecten Joost Tuinarchitectuur Ken Verels Renson Tuinen Van Vlasselaer De Telder Tuinen Cools Tuinaanleg Ludo Dierckx Tuinen Hoornaert UmbrisBalu Pouleyn Trivium Hugo Voeten Odile Kinart Stijn Phlypo Tuindesign Groene Plan LPW Pools Formino


Dit project kwam tot stand in samenwerking met Olivier Standaert van het Buro Voor Buitenruimten.

Tekst: UMBRIS® / Reine Driesen
Fotografie: Bart Gosselin

www.umbris.be

Geef een reactie