Tuinen met persoonlijkheid

Van tuinonderhoud en -aanleg in bijberoep tot service van a tot z als hoofdberoep, Tom Van den Abeele groeide in enkele jaren tijd uit tot zaakvoerder van een bedrijf waarbij de projecten correct en met puntjes op de ‘i’ worden uitgevoerd. En dat van ontwerp tot aanleg en onderhoud. Samen met de klant stippelt Tom de juiste route uit om tot een persoonlijke tuin te komen, rekening houdend met de wensen, ideeën en behoeften van de tuineigenaar. Zorgvuldig doorloopt hij de regels van het ontwerpproces: opmeting, voorontwerp en de definitieve plannen bestaande uit een beplantingsplan en een matenplan.

Meer dan aanplanting en onderhoud
Het team van Tom Van den Abeele specialiseerde zich op korte tijd in tuinaanleg en -onderhoud. Van totaalprojecten tot kleine renovaties. Zo kan je onder meer bij hen terecht voor het bouwrijp maken van het terrein, bodemanalyses, grondwerken en bodemverbetering, riolering en waterhuishouding van de bodem, vijverbouw en beregening, het plaatsen van afsluitingen, tuinpoorten, keermuren, verlichting, tuinhuizen,… . Kortom, als tuinaannemer staat Tom Van den Abeele voor veel meer dan het aanplanten en onderhouden van planten.

Jong Talent
Dat Tom Van den Abeele talent heeft, bewijzen zijn vele eigentijdse realisaties. Met een project in Aarsele behaalde hij enkele jaren geleden de derde plaats in de categorie ‘Jong talent’ in de wedstrijd van de Vlaamse Tuinaannemer. Hij creëerde een tuin met minimaal onderhoud, volop speelruimte, privacy en geborgenheid en een tweede zonneterras. Bovendien hield hij rekening met het omliggende weidse landschap.
De jury van de wedstrijd omschrijft de tuin bijzonder mooi: “Bij aankomst kreeg Tom Van den Abeele geen blanco blad voorgeschoteld. Het bestaande terras aansluitend bij de woning nodigde door zijn ongunstige ligging niet uit tot aangenaam verpozen. Daarom werd in het midden van de tuin een tweede zithoek ingepland. Naarmate de werken vorderden, groeide deze zithoek uit tot een heus bijgebouw met overdekt terras in kleiklinkers. Hierrond ligt een breed grasperk dat tot tegen de perceelsgrenzen reikt. Enkele plantvakken met een breed assortiment bloeiende vaste planten en stevig opgeleide solitaire bomen doorbreken het vlakke plan. Vlakbij de woning treffen we nog een trampoline die stevig verankerd ligt in het grasperk. Om het werk van de robotmaaier te vereenvoudigen zijn alle borders, hagen en planteneilanden omzoomd met een brede blauwe hardsteen boord. Langszij en achteraan filteren geleide lindes en een beukenhaag het zicht op een loods. Voor een tijdloos resultaat rekent deze leistructuur op gefreesde houten palen en stevige ijzeren leidingen die nimmer doorbuigen. Langs de andere perceelgrens is het weidse zicht op de omliggende akkers bewust gevrijwaard. Extra aandacht ging uit naar de grondstructuur. Waar nodig werd zand of compost toegevoegd. Zijn onderhoudsvriendelijk karakter dankt deze tuin ook aan de verhoogde plantdichtheid in de diverse plantvakken. De bodem kreeg daarnaast een toplaag van boomschors met daaronder selectieve herbiciden met nawerking.”

 

Tom Van den Abeele
Vinkstraat 133 | B-8700 Aarsele
T: +32 478 74 07 27
www.tomvandenabeele.be

Geef een reactie