© Tuinen Hoornaert

Tuin als veelzijdig visitekaartje | Tuinen Hoornaert

De wondermooie privétuin van Francis Hoornaert en zijn vrouw Ilse Nachtergaele vormt een onuitputtelijke inspiratiebron voor hun klanten. Bovendien won het ‘visitekaartje’ van Tuinen Hoornaert goud in de wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer. Een terechte ode aan hun gepassioneerde vakwerk.

Illustratie van mogelijkheden

Tuinen Hoornaert heeft alle kennis en kunde in huis om tuinprojecten van begin tot eind te realiseren. Ilse en Francis vullen elkaar prima aan. Zij ontfermt zich vooral over creatieve aspecten zoals het ontwerp en de inrichting, terwijl Francis de aanleg en het onderhoud in goede banen leidt.

In hun eigen tuin konden ze hun creatieve ei kwijt. Ze pakten het project gefaseerd aan en integreerden een brede waaier aan elementen. Van terrassen en zitplekjes tot een zwembad, vijvers en poolhouse. Dit is hun private onthaastingsplek en tegelijk een toontuin voor klanten. Zo zien ze de vele mogelijkheden ‘in real life’ en doen ze ideeën op voor hun eigen project.

Rust als rode draad

De landelijke omgeving vormde een van de uitgangspunten voor het ontwerp. Zo werd het zicht op de weide achteraan maximaal betrokken bij de tuin dankzij openheid en doorzichten. Aan de straatkant en elders in de tuin zorgen bomen en hagen voor structuur, privacy en hoogte. Een andere belangrijke drijfveer was rust: een hardwerkend koppel wil graag ‘thuiskomen’ in een tuin waar sereniteit de boventoon voert. Hier valt niets uit de toon en is alles harmonieus op elkaar afgestemd. Ook de grote graszones dragen bij tot het rustgevende gevoel, net zoals de vele stemmige plekjes die de tuin herbergt.

Dat deze tuin aan de haal ging met goud in de wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer (categorie groter dan 750 vierkante meter) is een mooie hommage aan het vakwerk van Tuinen Hoornaert. Toch zetten Ilse en Francis zich met evenveel enthousiasme in voor kleinere projecten. Met veel empathie en aandacht voor de wensen van de klant. En altijd met een focus op planten en materialen die er niet alleen goed uitzien, maar een heus verhaal vertellen.

Benieuwd naar meer? Bestel Chic Gardens voorjaar 2020 en ontdek het volledige tuinproject, met inspirerende beelden en tekst ter verduidelijking van de gemaakte keuzes in de tuin.


Tuinen Hoornaert

Spletgracht 12
9800 Wontergem (Deinze)
T +32 51 63 73 06

[email protected]
www.tuinen-hoornaert.be


Tekst: Peggy Van Der Auwera
Fotografie: Tuinen Hoornaert

Geef een reactie