©Artifix

ROOFTOP: Penthouse met gigantisch dakterras

Op hun gigantische dakterras aan hun penthouse op de vierde verdieping genieten de eigenaars sinds kort van een heuse daktuin compleet voorzien van jacuzzi, bloemenborders, bomen en siergrassen tot en met een gezellige ontbijthoek slash buitenkeuken met barbecuestel. De geweldige metamorfose van desolaat tegelveld van 200 m² tot levendige daktuin is het werk van tuin- en landschapsarchitect Jérôme Broucke.

Voordien woonde het stel in een villa met tuin op het platteland. Om van een grote tuin te kunnen genieten, voegden de eigenaars de twee dakterrassen samen van hun penthouse in Moeskroen. Zo ontstond een enorme betegelde vlakte. Om van dit gigantische terras een leuke tuin te maken met alles erop en eraan was de hulp van een landschapsarchitect geen overbodige luxe.

Twee delen, twee sferen op het dakterras

In de tuin zijn twee zones gecreëerd met telkens twee verschillende sferen. Het eerste gedeelte van de daktuin geeft uit op de leefruimte en het salon van het penthouse. De ronde eettafel en stoelen vormen de ontbijthoek. Het is ook de plek waar de familie gasten en vrienden ontvangt en gezellige diners organiseert. Het barbecuestel staat altijd paraat maar wordt aan het zicht onttrokken door enkele strategisch geplaatste plantenbakken. Het hoekje dat zo ontstaat is hun buitenkeuken.

Het tweede gedeelte van de daktuin bevindt zich ter hoogte van de slaapkamers. Alles ademt rust en ontspanning uit in dit zen-gedeelte. Enkele ligstoelen en comfortabele zetels staan klaar om de zonnekloppers of rustzoekers op hun wenken te bedienen. Een borrelende jacuzzi vormt zowat de grens met de ontvangstzone en eethoek. Op termijn voorzien de eigenaars nog een waterelement in deze zone. Tussen beide tuingedeelten is een afscheiding gemaakt zodat hun speelse, jonge hond enkel in het gedeelte met eethoek kan ravotten. De poes echter heeft het hele rijk voor zich en nestelt zich behaaglijk in de zon.

De kat geniet van de zon op het luxe dakterras door tuin- en landschapsarchitect Jérôme Broucke.
https://fencetuinmagazine.be/event/lentewandeling-in-arboretum-kalmthout/

Benieuwd naar meer? Ontdek de volledige tuin nu in Chic Gardens. Koop in de webshop voor slechts € 9,50 en geniet van gratis verzending.


www.architectepaysagiste-broucke.be


Tekst: Ingrid Allaerts
Fotografie: Artifix

Geef een reactie