Passie voor tuinontwerp

Op bezoek bij Ken Verelst maken we kennis met een gepassioneerde ontwerper met een portfolio boordevol pareltjes van tuinen. Elke tuin is een concept waar groenbeleving centraal staat.

De tuin van je dromen krijgt vorm als tuinarchitect Ken Verelst voor de plannen tekent. Die plannen worden van a tot z uitgevoerd door een vakkundige tuinaannemer. Ken Verelst werkt samen met een tiental aannemers waardoor de timing voor jou beslist een haalbare kaart wordt. Ga je liever zelf aan de slag? Dat kan perfect. “Want je krijgt van ons een meetstaat, gedetailleerd lastenboek en ‘boodschappenlijstje’ voor de plantenkweker mee”, aldus Ken Verelst.

(lees verder onder de foto’s)

Geen kopzorgen
Van de opmeting tot de uitwerking in 3D, Ken Verelst kent de kneepjes van het vak. Reeds in de ontwerpfase zie je je droomtuin voor ogen. Verlangend kijk je al uit naar het resultaat. Nieuwsgierig wacht je op de realisatie van een oase die zal inspireren om te genieten doorheen de seizoenen. En als je dan ook de coördinatie en supervisie van de werken uit handen geeft aan Ken Verelst, dan ben je ineens vrij van kopzorgen. “In elke regio hebben we wel een tuinaannemer waarmee we samenwerken. Zo kunnen we de situatie op het terrein optimaal inschatten en tijdverlies vermijden door nodeloze verplaatsingen.”

Samen sterk
Elke tuin van Ken Verelst is een compleet gebeuren, van waterpartijen over tuinmeubilair tot een passend bijgebouw. Ken runt zijn groen architectenbureau samen met Ben. Samen sterk is hun devies. Bij de renovatie van een bestaande tuin of de aanleg van een tuin bij een nieuwe woning, wordt Tuinarchitectuur Ken Verelst best in de beginfase bij de zaak betrokken. Dit om het totaalproject mee in goede banen te leiden en zinloze kosten te vermijden. “In de nauwgezette planning en het voorbereidend werk schuilt een slimme investering en tegelijk een besparing. Er dienen buiten verlichtingspunten te worden voorzien bijvoorbeeld, of het is wenselijk om de vloer van het interieur naar het exterieur door te trekken.”

Totaalplaatje dat klopt
Bij totaalprojecten streeft Ken Verelst naar een synergie tussen in- en outdoor. “We trekken de lijnen door van binnen naar buiten zodat het totaalplaatje klopt. Terrassen en bestrating hou ik graag strak, het groen daarentegen, vloeiend en met een naturelle uitstraling. Esthetiek komt op de eerste plaats, maar dat betekent niet dat onze tuinen niet gebruiksvriendelijk zijn.“

Tekst: Patrick Retour

Ken Verelst Tuinarchitect
Limberg 110 | B-2230 Herselt
T: +32 (0)14 51 80 49 | [email protected]
www.kenverelst.be

Geef een reactie