© studioPSG

Tuin met karakter in het Leuvense

Deze prachtige woning uit het Leuvense gaat schuil achter een sluier van groen. Geen strakke, hoge hagen te bespeuren. In de plaats daarvan zorgen oplopende heestermassieven voor een zachte overgang tussen het perceel en dat van de buren.

De beplanting is los geschikt met speelse groepjes van struikgewas, honingbomen en Elaeagnus als accenten. Karaktervolle ruwe blokken uit natuursteen zorgen voor een natuurlijk en robuust karakter.

 

Verborgen patio

In de voortuin word je reeds getrakteerd op een unicum. Achter al het groen leidt er namelijk een verborgen trap uit massieve natuursteen naar een dieper gelegen patio die aansluit op de kelder. Op deze onverwachte plek is het zalig vertoeven. Het is een lommerrijk koertje dat de eigenaars, beide fervente fietsers, gebruiken om hun fietsen op rollen te zetten voor buitentrainingen. Op deze plek is er veel privacy. Het groen komt langs de muren naar beneden en de kelderruimte is voorzien van grote glaspartijen waardoor bij slecht weer de trainingen ook binnen kunnen doorgaan in natuurlijk licht.

Dankzij deze verborgen patio is het mogelijk om de voortuin optimaal te benutten zonder dat de buurtbewoners kunnen meekijken. Dat is erg leuk, want een voortuin is bij de meeste huizen niet functioneel, tenzij om de wagen op te parkeren.

Eenheid

De woning is opgevat als een eigentijds gebouw met veel karakter. Deze eigenheid vind je ook terug in de tuin en in de rest van het exterieur. Binnen en buiten, maar ook in de voor- en achtertuin werd er met dezelfde materialen en planten gewerkt om een gevoel van eenheid te creëren. Zo loopt de binnenvloer uit geslepen beton door in het terras. Kinderkopjes, een soort kassei, doen dienst als karaktermateriaal in de verharde stukken en het pad naar het zwembad. Ook bomen zoals kurkeik, Sophora en Elaeagnus karakteriseren de tuin. Zij werden gekozen voor hun sfeer en wintergroene eigenschappen waardoor de woning steeds op een groen decor uitkijkt.

Over PUUR groenprojecten

Deze karaktervolle tuin is een project van PUUR groenprojecten in samenwerking met ILB Architecten. Bij PUUR groenprojecten kan je terecht voor het ontwerp en de aanleg van je tuin. Tuinarchitect Jan Nickmans voert samen met zijn team en hoveniers de mooiste groenprojecten uit.

PUUR groenprojecten
Oude Baan 87, 3570 Alken
+32 11 96 63 36
[email protected]
www.puurgroen.be

Ontdek het volledige project met alle beelden in Chic Gardens, editie 1 2020 (gratis verzending).

Tekst: Reine Driesen
Fotografie: studiopsg.be

 

Geef een reactie