Indoor farming met MicroFarm

Mother is een internationaal netwerk van ondernemers die geloven dat basisbenodigdheden zoals voedsel, water & energie voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Met deze filosofie ontwikkelen zij duurzame producten voor een zelfvoorzienend leven.Binnenkort lanceren zij MicroFarm, een plug & play module om microgroenten of kleine planten te kweken in slechts 7 tot 10 dagen. Het product bestaat uit een combinatie van water en licht, waardoor je heel toegankelijk kan groeien en oogsten, het gehele jaar door.

Mother gaat heel ver als het gaat om zelfvoorzienendheid. Ze kopen zaden aan in bulk en verkopen die aan hun aankoopprijs. Iedereen heeft immers recht op toegang tot gezonde voeding vinden ze. Door de zaden te verkopen aan radicaal lage prijzen, slechts €19 om een heel jaar te oogsten, maken ze indoor farming toegankelijk voor iedereen.

Waarom Microgroenten? Microgroenten zijn kiemen van eetbare planten. Ze hebben een uitzonderlijk hoge concentratie aan vitamines, tot 40 keer meer dan hun volgroeide variant. Om deze reden worden ze beschouwd als superfoods. Microgroenten heb je in alle kleuren en smaken; anijs, mosterd, broccoli, etc.  Deze kiemen zijn geliefd bij chef-koks wereldwijd door hun uitzonderlijk smaken en kleurenpallet. Bovendien zijn ze  gemakkelijk te verwerken in een gerecht waardoor je jezelf een echte boost geeft aan vitamines.

Bloom, hun eerste product, werd gelanceerd in september 2018. Een groeilamp dat full-spectrum licht uitstraalt met reeds afzet in Europa, de VS en Australië. Bloom wordt zowel verkocht aan professionele kwekerijen, plantenwinkels als individuele kwekers.

Microfarm is  vanaf 10 mei gedurende 30 dagen beschikbaar op Kickstarter. Wees er snel bij! Alleen in de eerste 48h kan men MicroFarm incl. zaden aankopen voor €89, wat overeenkomt met 50% korting op de uiteindelijke verkoopprijs. Schrijf je in op: www.mother.life/kickstarter.

Geef een reactie