Groene dromen waarmaken

“This is a man’s world, but it wouldn’t be nothing, nothing without a woman or a girl”, zingt Charles Brown in één van zijn grootste klassiekers. Het zou het lijflied kunnen zijn van Achiel De Jonghe. Samen met zijn vrouw Antoinette en drie dochters Annelies, Leen en Kaat bouwde hij een dynamisch aannemersbedrijf uit. Een afdeling ‘tuin’ en een afdeling ‘aannemingen’ maakt het plaatje compleet.

Vakantie in eigen tuin

terras_08_web8Droomt u van een adembenemend buitenterras, een wintergroene oase of een trendy stadstuin? Bij De Jonghe bvba uit Eeklo zien ze uw tuin veel ruimer dan slechts het verlengde van een woning. “Onze totaalconcepten geven begrippen als ‘genieten’, ‘vakantie in eigen tuin’ en ‘groene dromen’ een nieuwe dimensie”, geeft De Jonghe een blik op zijn visie van wat een tuin moet zijn. “Al onze realisaties stralen de persoonlijkheid van de klant uit. Elk tuinontwerp is uniek en houdt rekening met de eigen inzichten, de wensen en het budget. Het zijn oorden van rust in een klassiek of hedendaags stijl, die bovendien ecologisch, onderhoudsvriendelijk … zijn. Maar toch stellen we elke keer weer die unieke persoonlijke touch voorop.” Kortom de Oost-Vlaamse expert biedt tuinaanleg van A tot Z voor kleine, grote en heel grote tuinen. De totaalconcepten mag u trouwens in de breedste zin van het woord zien. Of het nu gaat om de aanleg van een straat, plein, verkaveling, oprit of die van een exclusieve buitenruimte aan uw woning, bij De Jonghe gaan ze 110% voor uw project. Hiervoor kunnen ze een beroep doen op een uitgebreid machinepark, pakken ervaring en een eigen ontwerpstudio waarmee ze alles in het werk stellen om te kunnen voldoen aan de wensen en behoeften van elk klant.

Lekker stoer en een beetje wild 

20140901_Brack_07_web5Voor een gezin met kinderen dat houdt van het buitenleven mag het er minder standaard uitzien. “Een stoere tuin die een beetje wild is, paste perfect bij het gezin waarvoor we deze tuin ontwierpen. De prairieborders in explosieve kleuren geven het karakter van de bewoners perfect weer. De grassen en de mix van vaste planten scheppen daarbij een vrolijke sfeer, wat mooi aansluit bij de mentaliteit van dit gezin. De keuze voor betonplaten geven de tuin een bijkomende stoere look. Een belangrijk voordeel is dat ze tegen een stootje kunnen wat bij spelende kinderen soms wel aangewezen kan zijn. Iets waarvoor we in dit ontwerp voldoende mogelijk maakten. De kinderen kunnen zich onder meer uitleven in een reuze klimboom en een grote zandbak. Van op de zwevende betonplaten kan je de tuin trouwens vanuit een heel ander perspectief bekijken. Mooie solitaire en meerstammige bomen geven de indruk dat de tuin heel erg langzaam gegroeid is.

20140901_Brack_06_web4

Strak en sober maar weids 

“Niet ingewikkeld, strak en eenvoudig om te onderhouden”, dat was de opdracht die de ervaren tuinaanlegger voorgeschoteld kreeg bij de start van dit project. “En dat is super goed gelukt. De kinderen hebben een speelplaats gekregen achteraan in de tuin waarmee de ouders door inrichting ervan toch nog voldoende toezicht behouden. Eenvoudige plantenpartijen geven kleur en structuur aan deze tuin zodat hij heel overzichtelijk blijft om te onderhouden. De schaapjes in het landschap zijn een extraatje. Zij komen al eens kijken hoe het gaat in de tuin terwijl de bewoners genieten op hun terras of in de jacuzzi.”

De Jonghe – Nieuwendorpe 49 – 9900 Eeklo – Tel: 09 344 45 45
www.dejonghe.info

Geef een reactie