Eén van de nieuwste accessoires voor jouw buitenkeuken: de OFYR Pizzaoven. © OFYR

De pizzaoven is dé trend van deze zomer

De afgelopen jaren kijken kookliefhebbers steeds vaker naar hun eigen tuin voor culinaire inspiratie. Daarbij blijven ze zoeken naar unieke manieren om hun buitenruimte te onderscheiden. Een accessoire die hierdoor in populariteit stijgt: de pizzaoven.

De onmisbare pizzaoven

Pizzaovens duiken al enige jaren op in tuinen en horecagelegenheden door het hele land. In 2021, speelde OFYR in op deze trend met haar eigen pizzaoven. Het merk stond al bekend om haar iconische kooktoestellen, die al in vele buitenkeukens terug te vinden zijn. Ze staan bekend om het open vuur, wat uitnodigt om te verzamelen rond het toestel en samen te koken.

Met de toevoeging van de pizzaoven wordt buitenkoken nog leuker. Dit accessoire wordt boven het open vuur geplaatst, waardoor het temperaturen tot 300 °C bereikt. Van een pizzasteen tot een dubbelwandige stalen cloche, dit toestel heeft alle benodigdheden om traditionele pizza’s te maken in eigen tuin.

Veelzijdigheid in de buitenkeuken

De pizzaoven is niet alleen populair vanwege de hoge temperaturen en bak-snelheid: ook de veelzijdigheid valt in de smaak. Naast haar functie als oven, functioneert het apparaat namelijk als bakplaat en grillplaat. Dit wordt mogelijk gemaakt door de dubbelzijdige plaat, waarvan de ene kant vlak is en de andere kant een ribbelige structuur heeft. Zo is het toestel geschikt om mee te bakken, grillen, stoven en roken.

Voor wat extra inspiratie heeft OFYR een speciaal Pizza Oven Kookboek uitgebracht. Met recepten voor pizza’s, ovenschotels, verse groenten en vis, en desserts, wordt het deze zomer optimaal genieten in de buitenkeuken.

Complete buitenkeuken in eigen tuin

OFYR heeft naast haar kooktoestellen en accessoires een complete collectie aan meubels. Zo voegen het Butcher Block en de Mise en Place tafels extra werkruimte toe, zodat je niet langer op en neer naar de keuken hoeft te lopen tijdens het bereiden van je gerechten.

Ook biedt het merk een stijlvolle oplossing voor houtopslag met haar Wood Storage units. De esthetisch en strak afgewerkte kasten houden het hout veilig op de open planken, terwijl minder aantrekkelijk gereedschap en materialen uit het zicht worden gehouden achter een scharnierdeur. Door de kooktoestellen met de verschillende meubels te combineren, creëer je eenvoudig een luxe buitenkeuken waar je de hele zomer kunt vertoeven.

OFYR: Pizza’s bakken in eigen tuin wordt steeds populairder
Wood Storage © OFYR

Daarnaast kan er op een frisse zomeravond kan er prima met OFYR worden gekookt. Dit kooktoestel straalt namelijk een aangename warmte uit, waardoor je lekker op kunt warmen rond het vuur. Zo geniet je het hele jaar door in eigen tuin, ongeacht het seizoen.

www.ofyr.be

Geef een reactie