© Höfats

De must-haves voor een geslaagde winter BBQ

Rokerige barbecuesmaken zijn niet alleen voor de zomer. Wist je dat de winter eigenlijk een geweldige tijd is om te barbecueën? Lees hier waarom en ontdek de absolute must-haves voor een geslaagde winterbarbecue!

Kies de juiste barbecue

De winter is het perfecte moment voor een barbecue in de tuin. Waarom? Het natuurlijk vocht dat tijdens de winter aanwezig is in de lucht helpt te voorkomen dat het voedsel uitdroogt, waardoor je heerlijk, sappig vlees krijgt. Nu we met z’n allen thuis moeten blijven, is dit hét perfecte moment om nieuwe smaken en recepten uit te proberen die alleen een barbecue kan brengen!

Het spreekt voor zich dat barbecueën meer tijd vraagt in de winter dan in de zomer. Zorg om te beginnen dat je het juiste toestel hebt. De Weber Master-Touch barbecue is uitermate geschikt voor de wintermaanden. Deze houtskoolbarbecue wordt nauwelijks beïnvloed door de koude en dankzij het deksel heb je geen last van wind, regen of sneeuw.

Tip: Plaats de BBQ voor de zekerheid uit de wind. Zo wordt de barbecue binnenin sneller warm en krijg je het zelf ook niet al te koud.

Verkrijgbaar in de kleuren: black, smoke gray, glen-blue, deep ocean blue, state blue.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Creëer sfeer met verlichting

Deze Holocene No. 4 van Wästberg is wat men noemt een uitgepuurde olielamp met hoog designgehalte. Plaats of hang deze blikvanger waar je maar wenst, binnen of buiten. Uitgevoerd in roestvrij staal en aluminium met matte buitenkant en glanzende kern die de vlam reflecteert. Eentje die ongetwijfeld extra sfeer brengt op het winterterras… Design: John Pawson.

 

 

Ook een lichtslinger zorgt voor sfeer in de tuin. Kiki van Martinelli Luce heeft een hoog designgehalte met naar keuze 5 of 10 lichtpunten verpakt in een fraai vormgegeven diffuser van polyethyleen. Design Paola Navone.

 

Hou je gasten lekker warm

Met de zachte plaids van het merk Blomus warm je snel op tijdens een koude winteravond. De plaids zijn niet alleen comfortabel, maar voegen ook een vleugje kleur toe aan je buitenruimte. Het Tola plaid is warm en aangenaam zacht. Het past ook bij de huidige trends dankzij de fascinerende structuur die mooi in contrast is met de gestoffeerde meubels. Het Nea plaid heeft een meer linnenachtige kwaliteit met een soepele structuur die ontstaan is door een mengsel van wol en synthetisch garen.

 

 

Een gezellig vuurtje kan niet ontbreken om je gasten warm te houden. Bovendien zorgt een vuurschaal voor een fascinerend schouwspel tijdens de donkere avonden.

De Ellipse van Höfats is een stijlvol model met een verrassende functionaliteit. Het is een draaibare vuurschaal die je in elke positie kan plaatsen: in het middelpunt van de belangstelling, gedraaid naar een zithoek of juist op die manier dat het vlammenspel wordt beschermd tegen te veel wind.

De standaard zorgt voor stabiliteit en dient bovendien als lade om de assen op te vangen. Als het vuur bijna is uitgebrand en je het volledig wilt doven, kan je de schaal vastnemen met handschoenen en zo eenvoudig leegmaken in de standaard. Daarna dek je de standaard weer af door de lege vuurschaal er omgekeerd op te leggen. Dit zorgt ervoor dat het resterende vuur verstikt en geblust wordt. Handig, toch?

 

 

Het brandhout voor je vuurschaal bewaar je in stijl met de Port Wood Basket van Ferm Living. Deze is bovenaan voorzien van een met leer beklede handgreep. Verkrijgbaar in zwart en goud.

 

 

Partijtje tafeltennis na de maaltijd?

Deze Ping Pong-tafel in aluminium is een variant op de Play buitentafel van het merk Ethimo. Het meegeleverde net laat zich makkelijk monteren op het keramisch blad (247 x 152,5 cm) waarna het spelplezier kan beginnen. Design met een speelse knipoog.

Plezier gegarandeerd tijdens jouw winterbarbecue!

 

 

Geef een reactie