Tuinrealisatie door Buitenburo ©Studio Camade - Martijn Deruyck

BUITENBURO / Huis en tuin naadloos vergroeid

Je huis mag niet een structuur zijn te midden van het groen, maar moet integraal behoren tot de natuurlijke omgeving. Beschouw je tuin als een verlengstuk van je huis, waar het buitenleven onderdeel is van het dagelijkse leven.

Met Buitenburo laat bezieler en zaakvoerder Wouter François zijn passie voor de natuur en intrige voor architectuur samenkomen. “Ons verhaal begint met een diepgewortelde liefde voor het pure buitenleven en een gedeelde visie om buitenruimtes te transformeren tot een inspirerend en functioneel kader.”

Leefomgeving vormgeven

Buitenburo ontwerpt telkens een unieke ervaring en buitenbeleving, en verzoent zo de charme van de pure natuur met doordachte architectuur.

“Onze betrokkenheid bij tuinaanleg gaat verder dan het louter creëren van groene ruimtes. We zoeken naar een naadloze verbinding tussen huis en tuin. Wij realiseren niet enkel tuinen, het gaat meer om het vormgeven van de leefomgeving, esthetisch en functioneel, met respect voor de natuur en haar delicate balans.”

Klimaatuitdagingen

“In een wereld die constant verandert, erkennen we de uitdagingen van vandaag, met name de klimaatschommelingen die nieuwe eisen stellen aan de manier waarop we buitenruimtes ontwerpen en in stand kunnen houden. Droge of natte periodes zijn moeilijk te voorspellen, maar het is wel onze taak om hierop te anticiperen. Vroeger moest het water zo snel mogelijk afgevoerd worden, nu zorgen we ervoor dat geen druppel het perceel kan verlaten. Tenzij uiteraard bij extreme weersomstandigheden.”

Dynamisch buitenleven

Het werkveld van Buitenburo bestaat hoofdzakelijk uit privétuinen, maar ook woonprojecten. Natuurlijke beleving, intensiteit, ecologie en waterhuishouding in synergie brengen, is steeds het vertrekpunt.

“We zijn gedreven en gefascineerd door de wereld van planten en bomen, waarbij we de structuren en bloeiperiodes op een originele eigen wijze combineren, wat resulteert in een levendige en dynamische buitenomgeving.”

Ogenschijnlijke chaos

Buitenburo helpt de natuur een handje om jouw tuindromen te laten uitkomen. Met beplanting streeft men naar subtiele structuren te midden van ogenschijnlijke chaos. Moois op maat van de klant.

“De meest intrigerende boeken zijn die waarvan je niet meteen alle details kent na het lezen van de inleiding, maar die je onmiddellijk nieuwsgierig maken om het volledige verhaal te ontdekken na het lezen van de achterflap. Met die gedachtegang start de schets van elke tuin.”

Samen puzzelen

“Wanneer we dan het comfort van voldoende tijd en geduld krijgen, wordt er nagedacht over meer dan alleen het meest logische tuinplan. Variaties maken, de kalk even 180° draaien en doen alsof het opnieuw moet. Het creatieve onderdeel, hoe je een groen totaalgebeuren uitwerkt en samenpuzzelt, dat blijft nog steeds het meest attractieve aan onze job. We proberen telkens het huis in de tuin te plaatsen, in plaats van een tuin rond het huis te bouwen. En hoe moeilijker die puzzel, hoe intrigerender de uitdaging en hoe meer het resultaat voldoening schenkt!”

“Elke tuin, elk project heeft een uniek poëtisch verhaal. Laat het ons samen schrijven”, besluit Wouter François.

Inspiratie nodig of gewoon serieus curieus? Ontdek nog meer projecten op www.buitenburo.be.


Tekst: Patrick Retour
Foto’s: Studio Camade – Martijn Deruyck

Geef een reactie