All Garden Service: maatwerk van a tot z

Van ontwerp tot aanleg en onderhoud, dat is de service die Kris Blokken en zijn vader Ludo hun klanten bieden. Elk detail bespreken de twee met hun klant tot in de puntjes voor een perfecte huis-tuin combinatie die honderd percent voldoet aan de vraag.

‘Uw tuin’, dat zijn de twee belangrijkste woorden die Kris Blokken en Ludo Blokken hanteren in hun ontwerp en aanleg. Vader en zoon runnen samen All Garden Service. Kris verzorgt het ontwerp en Ludo legt zich toe op de uitvoering ervan. Samen met de klant bekijken ze elk detail tot in de puntjes. Bovendien kan je bij hen ook terecht voor tuinonderhoud. Een service van a tot z zoals hun bedrijfsnaam doet vermoeden. “Klanten kunnen bij ons kiezen uit verschillende diensten of een combinatie ervan”, legt Kris Blokken uit. “Wij leggen ons toe op ontwerp, aanleg en onderhoud maar dat wilt niet zeggen dat als men voor ons kiest voor het ontwerp, dat ook de aanleg door ons moet uitgevoerd worden.”

chicgardens.be-All Gardens Service - 7

“We willen flexibiliteit bieden: niets moet, alles kan. Wat voor ons het belangrijkste is, is een goed contact met de klant en een perfect tuinresultaat. We moeten op dezelfde golflengte zitten. Daarom voorzien we ook steeds een vrijblijvend gesprek om even af te toetsen wat de klant wilt. Is er een klik tussen ons dan stellen we een offerte op om een tuinplan te maken. Gaat de klant daarmee akkoord, dan zijn we aan het samenwerken. Tijdens het ontwerpproces en de aanleg blijft persoonlijk contact en veelvuldig overleg belangrijk, zodat we in elke fase kunnen ingrijpen.”

Lees het volledige artikel in de voorjaarseditie van Chic Gardens!

Perfecte huis-tuin combinatie

Naast een goed klantencontact en wederzijds vertrouwen, legt Kris zijn ziel in het ontwerp dat naadloos bij de architectuur van het huis moet passen. “We streven altijd naar een harmonie tussen woning en tuin. In onze ontwerpen houden we rekening met lijnen op de vensters, materiaalkeuzes uit het interieur zoals houtelementen, de gevelsteen, de dakpannen en meer. Zo kunnen designelementen naar buiten doorgetrokken worden. Heeft het gezin een ultramodern wit interieur dan plaatsen we bijvoorbeeld strak gelijnde plantenbakken in de tuin en spelen we ook met de aanplanting in op de sfeer binnenshuis. Daarnaast plaats ik in mijn ontwerpen bijna altijd een terras dichtbij het huis waar je heerlijk kan tafelen alsook een terras van waaruit je je tuin en je woning kan bewonderen. Vooraleer de klant naar een tuinarchitect stapt, heeft hij een bepaalde architectuur voor zijn huis gekozen. Iets wat hij zelf mooi vindt. Ik vind het dan ook belangrijk dat je een plaats in je tuin hebt van waaruit je zicht hebt op het huis.”

Duurzame materialen

Een project van All Garden draagt een herkenbare stempel. Vader en zoon houden van een sobere plantenkeuze die door de verschillende groeiwijzen voor heel wat speelsheid zorgt. In hun realisaties vinden we weinig bonte kleuren en patronen terug. Daarnaast geeft het team van All Garden Service voorkeur aan natuurlijke en duurzame materialen als hardhout, natuursteen, betontegels en kleiklinkers die op meerdere plaatsen terugkomen voor continuïteit. De voor- en de nadelen van deze materialen worden besproken tijdens een van de gesprekken en de klant heeft altijd de eindbeslissing afhankelijk van smaak en budget. Ook voor tuindecoratie en bloembakken ben je bij All Garden op het juiste adres. Kris geeft je graag advies over bloembakken in polyester en aluminium, watertafels en meer. Je kan deze bij hem bezichtigen en rechtstreeks bestellen.

Award

Voor het gebruik van duurzame verhardingsmaterialen mochten Kris en zijn vader in het najaar van 2014 nog de Stone Design Award in ontvangst nemen. Tijdens de voorbije Green Expo, de vakbeurs voor de groenspecialist, werd de meest opvallende realisatie waarbij de focus lag op verharding in de kijker gezet.

Geef een reactie