© Cub Cadet

6 x onmisbaar tuingereedschap

Een echte droomtuin vraagt regelmatig onderhoud. Je kan daarvoor terecht bij een professional, of je kan zelf je groene vingers aan het werk zetten. Het is dan wel belangrijk dat je het juiste materiaal in huis hebt. Deze handige gereedschappen maken het klussen nu nog aangenamer!

Modulair sproeidesign

Ook praktische tuinspullen mogen mooi zijn. Zo zijn er de nieuwe sproeikoppen van Fiskars, een ergonomisch en modulair bewateringssysteem met diverse koppen en staven voor individuele besproeiingsbehoeften. Handig én mooi, wat dit nieuwe systeem recent een Reddot winner 2020 ‘best of the best’ opleverde.

Chic Gardens. Een droomtuin vraagt regelmatig tuinonderhoud. Bekijk hier interessante tuingereedschappen voor jouw exclusieve tuin.
© Fiskars

Mini Rider voor het grote werk

Cub Cadet, bekend van de (semi) professionele tuintools, lanceert de Mini Rider LR2 ES76: een kleine zitmaaier met oersterke elektrische 1.000 watt motoren die worden aangedreven door een 56V Li-ion accu. Dit is niet alleen milieuvriendelijker maar zorgt ook voor een extreem laag geluidsniveau en minimale gebruikskosten, omdat benzine en olie overbodig zijn.

De maaibreedte van 76 centimeter in combinatie met de maaitijd van ca. 60 minuten maken het maaien van een gazon als een wandeling door het park. De onderhoudsvriendelijke Mini Rider is voorzien van heldere LED lampen, heeft een elektronische snelheidsregelaar en kan zelfs tijdens het maaien achteruitrijden.

Chic Gardens. Een droomtuin vraagt regelmatig tuinonderhoud. Bekijk hier interessante tuingereedschappen voor jouw exclusieve tuin.
© Cub Cadet

Ocky de octopus

Ocky de octopus is een eigenzinnige tuinslanghouder van het Gentse Nochless. De tuinslanghouder is gemaakt van cortenstaal en helpt je om orde te scheppen in de chaos die tuin heeft. Bovendien ziet hij er ook nog eens erg schattig uit, waardoor Ocky ook perfect kan dienen als decoratiestuk.

Chic Gardens. Een droomtuin vraagt regelmatig tuinonderhoud. Bekijk hier interessante tuingereedschappen voor jouw exclusieve tuin.
© Nochless

Klein maar fijn

Tuinmerk WOLF-Garten ontwikkelde 39 jaar geleden al het duurzame multi-star® systeem waarbij een basissteel gebruikt kan worden voor verschillende opzetstukken. Omdat bij sommige tuinwerkzaamheden kleine gereedschappen veel praktischer zijn dan grote, bieden ze het systeem ook in miniformaat aan. Voor kleinere bloembedden en bijvoorbeeld groentetuintjes zijn deze minitools ideaal.

Dit jaar steekt WOLF-Garten de mini-sets in een nieuw, stijlvol jasje. De ergonomisch gevormde handgreep zorgt ervoor dat het gereedschap comfortabel aanvoelt en niet uit de hand kan glijden tijdens het werken. De volledige mini-set mét nieuwe look bestaat uit een mini handgreep, bloemenschepje, kleine krabber, kleine gazonhark en dubbelhakje

Chic Gardens. Een droomtuin vraagt regelmatig tuinonderhoud. Bekijk hier interessante tuingereedschappen voor jouw exclusieve tuin.
© WOLF-Garten

Mini robotmaaier met maxi resultaat

De naam verraadt het al : de familie robotmaaiers van GARDENA wordt uitgebreid met een kleine nieuwkomer: de SILENO minimo. Deze intelligente en veelzijdige tuinhulp ontwikkeld voor moeiteloos gazon-onderhoud is verkrijgbaar in twee modellen voor gazons tot 250 of 500 m².  Met de GARDENA Bluetooth®-app bedien je deze compacte maaier makkelijk tot op 10 meter afstand. Bovendien is de SILENO minimo extreem stil én mag hij tijdens regenachtige dagen gewoon zijn werk blijven doen. Voor jou blijft er meer tijd over om te ontspannen in de tuin – en dat bij een gazon dat er altijd prachtig verzorgd uitziet.

Tip: Wil jij je robotmaaier een vrolijke outfit geven? De webwinkel Twinckels presenteert als eerste een modieuze kledinglijn exclusief voor de GARDENA robotmaaiers. Ja, ook voor de nieuwste SILENO minimo!

Veelzijdige versnipperaar

Bijna een jaar geleden werden de eerste lockdown-maatregelen aangekondigd en werd onze leefwereld plots beperkt tot huis en tuin. Zelfs mensen die van nature geen groene vingers hadden, probeerden de tijd te doden met wieden, gras maaien, hagen scheren… Maar wat aan te vangen met al dat groenafval? Niemand wordt vrolijk van aanschuiven aan het containerpark, om daarna met mondmasker de volgepropte auto over te laden in de groenafvalcontainer.

Eliet heeft de oplossing: dankzij hun veelzijdige versnipperaars – geschikt voor de meest uiteenlopende soorten groenafval – kan je naar eigen believen je tuinafval thuis versnipperen. De Eliet MAESTRO versnippert in minder dan 5 minuten een overvolle kruiwagen aan snippers!

 

» Bestel Chic Gardens voor meer tuininspiratie.

Geef een reactie