Oogstrelend pareltje
×

Oogstrelend pareltje

Knap hoe tuin, poolhouse en zwembad hier matchen. Een totaalplaatje om te stelen. Zou je vermoeden dat het bad werd ingeplant in de al aanwezige droomtuin? Dat gebeurde hier dus wel. Met brio. Respect voor de groendesigner van dienst.

Met dit pareltje van een tuin in Genk overtreft Tuinen Paul Nijst alle verwachtingen. De architectuur van het huis en de tuin zijn perfect met elkaar in harmonie. De strakke, hedendaagse buitenruimte sluit naadloos aan bij de moderne woning, wat resulteert in een oogstrelend en rustgevend geheel. In deze tuin komt het vakmanschap van Tuinen Paul Nijst mooi tot uiting.

Tijdloos welkom

De eigentijdse voortuin is ingericht met robuuste borders uit cortenstaal en sierlijke contouren van meerstammige bomen, die als elegante sculpturen de entree verfraaien. In de borders vinden we onder meer Calamagrostis brachytricha (diamantgras), Allium sphaerocephalon (kogellook of trommelstokje) en Hakonechloa macra (Japans berggras). De grijze grootformaattegels zorgen op hun beurt voor een mooi contrast met de witte gevel van de woning.

Plekken om te genieten

Naarmate we verder de tuin in lopen, ontdekken we aan de zijkant van de woning een eerste terras met een gezellige picknicktafel. “Hier is het heerlijk vertoeven tijdens zomerse diners met familie en vrienden.”

In de achtertuin pronkt een tweede terras bij een exquis overloopzwembad. De horizon lijkt hier in het zwembad op te gaan. Voor de bewoners is het een uitnodigende plek om te zonnebaden of te genieten van een goed boek.

Het pronkstuk van de tuin is het op maat gemaakte monoblokzwembad met bijpassend minimalistisch-modern poolhouse.

Graag meer weten?

Bezoek website

Tuinpaspoort

Locatie:
Genk

Oppervlakte:
400 m² ㎡

Stijl:
tijdloze, strakke tuin

Bestrating:
houten vlonder, granieten tegels, cortenstaal

Belangrijkste beplanting:
Viburnum plicatum Popcorn als solitair

Bodem:
zandgrond

Tuinen Paul Nijst

Adres
Graafgracht 48
3690 Zutendaal

E-mail
[email protected]

Telefoon
+32 (0)89 61 15 15

Website
tuinenpaulnijst.be/

Volg Tuinen Paul Nijst