Expositie ‘Een boom is meer dan er staat’

Datum/Uur - za 18 september 2021 - zo 31 oktober 2021 (0:00 )
Categorie - Expositie
Locatie - de Egelantier
Adres - Zwevegemstraat 83, 8553 Otegem (België)

Bomen zijn de zuurstof van onze aarde. De filter voor onze longen. Hun wortels weven zich doorheen de geschiedenis van de mens. Zonder bomen geen paard en kar. Zonder bomen geen schaduw. Geen boekdrukkunst. Met de expositie ‘Een boom is meer dan er staat’ brengt de Egelantier een ode aan bomen.  Jos en Ann, de mensen achter de Egelantier, nodigden kunstenaars, schrijvers en dichters uit die zich door bomen laten inspireren.

Het resultaat is het event ‘Een boom is meer dan er staat’. Een vernissage met lezingen, poëzie, muziek. Op zaterdag 18 september (16u) is er een lezing van Paul Geerts over ‘hoe bomen kunstenaars inspireren’. De tentoonstelling wordt dan feestelijk geopend met werk van Stijn Cole, Stief Desmet, Griet Dobbels, Maen Florin, Pieter Jan Martyn, Studio Simple, Hans Vandekerckhove en Tom van Ryckeghem.

Ook op zondag 19 september om 14u verwelkomt de Egelantier tuinexpert Paul Geerts. Hij gaat met Berlinde De Bruyckere in gesprek over het belang en de invloed van bomen in haar oeuvre.

Praktisch:

  • De expositie zal zowel doorgaan in het atelier, de tentoonstellingsruimte als de tuin van de Egelantier. Naast de expositie worden verschillende activiteiten georganiseerd. Daarvoor is inschrijven via mail noodzakelijk ([email protected]).
  • Het evenement start op 18 september en loopt tot 31 oktober 2021.
  • Vrije toegang op donderdag van 13u tot 18u; vrijdag, zaterdag en zondag van 10u tot 18u.

Het volledige programma vind je hier.

Google Map - Zwevegemstraat 83, 8553 Otegem (België)
Kaart niet beschikbaar
%d bloggers liken dit: