Antwerps dakenfestival DAKkan

Datum/Uur - vr 18 september 2020 - zo 20 september 2020 (0:00 )
Categorie - Event

Op 18, 19 en 20 september kan je in Antwerpen genieten van het eerste grote festival van dit najaar: DAKkan.

Tijdens DAKkan ontdekken bezoekers de stad letterlijk op ongekende hoogtes. Het festival toont welke mogelijkheden daken kunnen bieden op vlak van openbare ruimte en klimaatbeheersing, en gebruikt hun vaak onbenutte oppervlakte om cultuur dichter bij de Antwerpenaren te brengen

DAKkan is het uitgelezen moment om te laten zien hoe groendaken kunnen bijdragen aan een meer klimaatrobuuste stad”, zegt schepen voor leefmilieu Tom Meeuws. “Daken met planten, struiken of bomen houden niet enkel water vast na een regenbui, ze zorgen ook voor een betere afkoeling van de stad tijdens warme zomers. Verder bieden ze een plek aan tal van insecten en andere kleine dieren, waardoor de biodiversiteit in de stad stijgt. Een daktuin biedt dus tal van voordelen, niet enkel voor de eigenaars van het dak of de bewoners rondom die van een groener uitzicht genieten, maar voor de hele stad.

Het driedaagse festival DAKkan pakt uit met een uitgebreid en veilig programma. Op ongeveer 35 daken kunnen bezoekers corona-proof genieten van ongeziene skylines en vergezichten. Op ongekende hoogtes kunnen ze een brede waaier aan cultuur beleven. Het programma biedt een mix van betalende en gratis activiteiten, voor jong en oud.

Bekijk DAKkan in een oogopslag.


Coronaproof

Om het event corona-proof te houden ligt de nadruk op kleinschalige activiteiten. Deelnemers vinden ter plekke ook duidelijke richtlijnen.

Het festival bestaat uit een groot aantal eerder kleinschalige activiteiten die je persoonlijk of met je bubbel kan volgen. De groepen deelnemers zijn beperkt, zodat iedereen voldoende afstand kan houden.

Aan het onthaal van elke activiteit zal je de regels vinden en looprichtingen of een steward die je begeleidt.

Corona- regeling:

  • Breng je mondmasker mee. Dat moet je altijd dragen, ook bij het wachten.
  • Houd steeds 1,5 meter afstand.
  • Wij registreren je gegevens. Het is verstandig om daarvoor een balpen mee te brengen.
  • Raak zo weinig mogelijk aan.
  • Volg de aangegeven wandelrichting.
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers.
  • Dit is een buiten-event. Mogelijk moet je buiten wachten. Draag warme kledij en breng iets mee tegen de regen.

Op het programma staan yoga, vertellingen, dans, toneel, muziek of eten en drinken. Je kan ook een heel aantal private daken bezoeken. De eigenaars vertellen je op die daken hoe zij het aanpakten om hun dak te vergroenen en welke voordelen ze er uit halen.

Google Map - , ()
Kaart niet beschikbaar
%d bloggers liken dit: