EEN SCHAT IN DE TUIN

Het is net een juwelendoosje: niet zo supergroot maar zo elegant. De rode travertin, de mooie doorzichten en details stralen sfeer en verfijning uit. Het poolhouse / gastenverblijf / multifunctionele buitenruimte is een unieke ruimte dat heel het jaar door gebruikt wordt. Zonder schreeuwerig te zijn, neemt het zijn plek op in de tuin en zijn omgeving.

Voor dit project werkte interieurarchitect Arjaan De Feyter samen met architect Herman Boonen die het buitenconcept tekende. Herman Boonen vroeg aan Arjaan, en op vraag van de klant, om het interieur van het poolhouse verder uit te werken. De stijlvolle tuin is een ontwerp van tuinarchitect Joost Valgaeren. Tuin en poolhouse gaan heel natuurlijk over in de groene omgeving. Het buitenconcept is multifunctioneel. Het gebouw wordt niet alleen gebruikt als poolhouse maar ook als gastenverblijf. Het ganse jaar rond is dit een fijne plek om te vertoeven.

De vloer – die van binnen naar buiten doorloopt in het terras aan het zwembad – is afgewerkt met een ‘microtopping’. “Microtopping is zowat de Westerse vorm voor tadelakt. De minerale kalkpleister wordt manueel in zeven verschillende lagen aangebracht tot een dikte van vier millimeter. De textuur en het uitzicht van de microtopping komen heel natuurlijk over. Het ziet eruit als beton of tadelakt maar het is perfect controleerbaar in kleur. Naar wens kan je er meer of minder wolkeffecten in brengen.” In de badkamer is de microtopping aangebracht zowel op de vloer als op de wanden.

De buitengevel van het poolhouse is voorzien van verticale houten lamellen. De lamellen zijn in massief padoek en filteren het zonlicht. “Het is een geniale zet van de architect”, vindt Arjaan. De houten lamellen vormden ook een inspiratiebron voor het uittekenen van het interieur. Aan beide zijden is het bijhuis voorzien van een volledig openschuivende glazen wand.
www.arjaandefeyter.be
www.joostvalgaeren.be
www.architect-boonen.be